MIŠKOVIĆ: Dajte mi da putujem ili me vratite u pritvor!

- Ne mogu da kažem potencijalnim partnerima "dajte pismo kao garanciju, da predsednik Delte može da dobije pasoš". To je potcenjivački i za Miškovića i za Deltu - kaže predsednik Delta Holdinga

  • 17

Miroslav Mišković, vlasnik Delta Holdinga, javio se jutros, na početku suđenja za malverzacije sa putarskim preduzećima za reč i apelovao na sudsko veće da postuje njegovu pretpostavku nevinosti i da mu odobri da poslovno putuje.

Tokom obrazlaganja svog zahteva, koji je, kako je rekao neophodan kako bi njegova kompanija poslovala, Mišković je rekao i da "mogu slobodno da ga vrate u pritvor ako mora da sedi u Srbiji".

- Ovo ne može ovako! Kompanija Delta trpeće velike posledice. Šta trazite da obezbedim pa da mogu da obavljam svoj posao? Ne moze Delta da funkcionše ako predsednik sedi u Srbiji. Imamo uskoro dva velika posla u Americi. Ne mogu da kažem potencijalnim partnerima "dajte pismo kao garanciju, da predsednik Delte moze da dobije pasoš". To je potcenjivački i za Miškovića i za Deltu - rekao je Mišković.

Tokom obraćanja sudu, on je ponudio da državi pripadne celokupna njegova imovina ako ode i ne vrati se. Podsetio je i da je dao najveće jemstvo u regionu, od 12 miliona evra.

- Tačno je da je jemstvo veliko, ali procena suda je da za ovog privrednika nisu nedostižni ni daleko veći iznosi - odgovorio mu je sudija.

Sudija je saopštio i ja nedavno odbijen zahtev Miškovića da putuje u Italiju. Advokat Nebojša Maraš, posle pauze suđenja, povukao je zahtev vlasnika Delte da mu se odobri da Uskršnje praznike sa porodicom provede u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neupuceni

    16. april 2014 | 11:07

    Vlast se ponasa prema njemu kao da je kriminalac. On nista lose nije uradio. Poslovao je po zakonu. E sad, to sto je zakon krs i lom, za to nije on kriv. On je covek biznismen, radi sve po zakonu. Ali nas narod izgleda kao stado ovaca. Neobrazovani i zavezani za Vucica. Ne razmisljaju svojom glavom.

  • NBGoran

    16. april 2014 | 11:11

    VRATITE GA U PRITVOR KAD INSISTIRA

  • Filip Todorovic

    16. april 2014 | 11:12

    Batke ja bi tebe na dozivotnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA