Ukrajinska oklopna vozila krenula na istok zemlje (FOTO)

Šest transportera sa ruskom zastavom ušlo je u Slavjansk koji se nalazi u blizini ruske granice i zaustavilo se ispred zgrade opštine koju su ranije okupirali proruski demonstranti. Vojnici na tim vozilima nose zelene kamuflažne uniforme, automatsko oružje i minobacače

  • 3

Šest oklopnih transportera ušlo je jutros u istočni ukrajinski grad Slavjansk, a na čelu kolone je na prvom vozilo istaknuta ruska zastava, preneo je Rojters pozivajući se na očevice, a potvrdio izveštač agencije AP.

Nekoliko naoružanih muškaraca, u kamuflažnoj uniformi, sedeli su na svakom od tih vozila. Ona su se zaustavila ispred zgrade opštine koju su ranije okupirali proruski demonstranti.

Prema rečima izveštača, šest transportera ušlo je u Slavjansk koji se nalazi u blizini ruske granice, a njih su oduševljeno pozdravili proruski aktivisti na kontrolnom punktu na ulazu u grad.

Vojnici na tim vozilima nosili su zelene kamuflažne uniforme, automatsko oružje i minobacače. Bar jedan od njih na uniformi je nosio traku svetog Ðorđa koja je postala simbol ruske pobune na istoku Ukrajine.

Jedan od vojnika, koji se predstavio kao Andrej, rekao je da je njegova jedinica deo 25. brigade vazduhoplovnih snaga Ukrajine i da su oni prešli na stranu proruskih snaga.

Kako je javio radio Glas Rusije, u gradu Kramatorsku, gde su ukrajinske snage juče zauzele aerodrom, viđeni su oklopni transporteri s ukrajinskim zastavama.

Ukupno, prema tvrdnjama očevidaca, oko 300 ukrajinskih vojnika je u gradu. Vozila su ušla u Kramatorsk i tamo ih blokira jedan mini-bus, javlja Interfaks.

Istovremeno, AFP javlja da je oko 20 proruskih naoružanih aktivista ušlo u kancelariju gradonačelnika u Donjecku.

Naoružani muškarci, kojima pripadnici obezbeđenja nisu pružili otpor, rekli su da je njihov jedini zahtev da region Donjecka održi referendum o federalizaciji Ukrajine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    16. april 2014 | 11:31

    Počinje kraj "ukrajinskog proleća" i budjenje svesti šta je ispravno a šta ne ... živela Rusija :-)

  • Bozidar

    16. april 2014 | 11:37

    Putin ce zavrsiti kao Milosevic.Zao mi i jednog i drugog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA