Merlinkina ispovest sutra u Domu omladine! (FOTO) (VIDEO)

Predstava o najpoznatijem srpskom transvestitu, beogradskoj legendi Vjeranu Milovanoviću Merlinki biće izvedena u Domu omladine 17. aprila od 20.00 časova. Ograničen broj ulaznica, po ceni od 400 dinara je već u prodaji

  • 3

Predstava "Merlinkina ispovest", po tekstu Miladina Ševarlića i u režiji Stevana Bodrože, jedna od najkontroverznijih u poslednjih nekoliko godina na domaćoj pozorišnoj sceni, biće izvedena u Domu omladine Beograda 17. aprila od 20.00 časova.

Ova potresna predstava o najpoznatijem srpskom transvestitu, beogradskoj legendi Vjeranu Milovanoviću Merlinki, koncipirana je u formi stilizovane monodrame sa dva glumca i muzikom, koju uživo izvodi gudački kvartet White Witches.

Komad prati Vjeranovu životnu priču, konstantnu potragu za ljubavlju, prihvatanjem i slavom, sve do njegovog tragičnog kraja.

Ovog meseca navršava se jedanaest godina od ubistva Vjerana Miladinovića Merlinke. Njegovo beživotno telo nađeno je u beogradskom naselju Krnjača u poodmakloj fazi raspadanja. Njegove ubice nikada nisu pronađene i kažnjene.

U predstavi nastaloj u produkciji Gej lezbejskog info centra, Puls teatra i Doma omladine Beograda, igraju Čarni Đerić i Aleksandar Trmčić.

Ograničen broj ulaznica, po ceni od 400 dinara, je u prodaji preko EVENTIM mreže.

Izdavačka kuća "Red Box" je tokom aprila meseca spremila poseban popust na autobiografiju Vjerana Miladinovića "Terezin sin".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA