Ukrajinski vojnici pucali na pobunjenike!

U oblasti Pčelkino kod Kramatorska, pobunjenici su automobilom pokušali da preseku kolonu od nekoliko borbenih vozila, posle čega su ukrajinski vojnici otvorili vatru

  • 11

Najmanje trojica pobunjenika ranjena su danas u Kramatorsku, u Donjeckoj oblasti na jugoistoku Ukrajine, kada su ukrajinski vojnici otvorili vatru na njih sa pešadijskog borbenog vozila, javila je ruska agencija RIA Novosti, pozivajući se na izjavu jednog pristalice federalizacije.

Prema rečima sagovornika ruske agencije, u oblasti Pčelkino kod Kramatorska, pobunjenici su automobilom pokušali da preseku kolonu od nekoliko borbenih vozila koja su se uputila ka aerodromu, koji su juče zauzeli ukrajinski vojnici, posle čega su ukrajinski vojnici otvorili vatru.

Dvojica ranjenih ustreljeni su u noge, a jedan u rame, i njima je pružena lekarska pomoć.

Ukrajinske agencije izveštavaju da "separatisti konstantno provociraju ukrajinske vojnike" kod vojnog aerodroma u Kramatorsku.

UNN izveštava da je u Mariupolju, gradu na jugu Donjecke oblasti na obali Azovskog mora, izvršen napad na ukrajinsku vojnu jedinicu i da su "nepoznate maskirane osobe" bacale "molotovljeve koktele", probile vrata i ušli u krug jedinice. Trenutno načelnik policije vodi pregovore sa napadačima.

Itar-Tas s je preneo izjavu predstavnika "brigade samoodbrane" Vjačeslava Ponomarjova iz Slavjanska da je u tom gradu Donjecke oblasti situacija mirna i da vojne jedinice pod kontrolom Kijeva nisu pokušavale da uđu u grad.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bin Laden

    16. april 2014 | 23:49

    Jel automatskim oruzjem kao sto rece Timošenko !!!

  • Pravda

    16. april 2014 | 23:24

    A sta su bre trebali? Da ih caste cevapima?udrite ukrajinci po ruskim kmetovima samooooooooooo

  • Cetnik

    17. april 2014 | 02:43

    Udri te braco Ukrajinci, ne dozvolite crvenim rusofilima da vas uvuku u ropstvo iz kojeg nikada necete izaci i imati slobodu kao sav normalan svet. Hvala Bogu Rusija je daleko od Srbije, pa nema nikakve sanse da ovi bolesni rusofili u Srbiji prirede nesto slicno kao sto se vama sada desava. Borite se dokle god mozete, sta ce vam zivot bez slobode. Puno srece vam zelim iz sveg srca od pravog Srbina iz Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA