APRILSKA ZIMA: Sneg ne prestaje da pada u regionu (FOTO)

Zbog snega saobraćaj je otežan u skoro celom regionu, a u Hrvatskoj na Bikovu je zabeležena i snežna mećava dok u Makarskoj duva bura brzinom i do 70 kilometara na sat

  • 2

Od jutros gust, vlažan i težak sneg pada u većem delu BiH, snega ima i u višim delovima Hrvatske a, kako je prognozirano, padaće i na severu Crne Gore, u planinskim predelima.

Pod snegom su osvanuli mnogi gradovi u BiH - Sarajevo, Doboj, Modriča, Bosanski Brod, Odžak, Orašje, Brčko, Gradačac, Gračanica, Tuzla i Srebrenik.

Stabla se povijaju pod teškim i vlažnim snegom pa postoji opasnost od lomljenja granja, a saobraćaj se u većem delu BiH odvija otežano, objavio je Dnevni avaz.

- Sneg će se u nižim predelima zadržati pre podne, dok će u toku dana i sutra biti oblačno sa kišom. Već od subote očekuje se znatno toplije vreme - kažu u Federalnom hidrometeorološkom zavodu.

U Republici Srpskoj od noćas pada sneg na planinama, ali i u nižim krajevima. Sneg pada i u Banjaluci, a u okolini je napadalo preko 15 centimetara.

Jutros je visina snežnog pokrivača u Han Pijesku iznosila 60, Istočnom Drvaru 47, Čemernu 40, Sokocu 16 centimetara. Sneg pada i u Kalinoviku, Mrkonjić Gradu, Gacku i drugim mestima. Ipak, meteorolozi predviđaju da će do sutra preći u kišu, a u subotu bi padavine mogle potpuno prestati.

Zbog snega od jutros otežano se odvija saobraćaj uglavnom u istočnim krajevima RS, a na put se mora sa zimskom opremom, javila je RTRS.

I u Hrvatskoj sneg nastavlja da pada, kao i prethodnih dana, u Lici i na Biokovu, na delu primorja duva bura pa je saobraćaj na pojedinim putnim pravcima zatvoren za određene vrste vozila, a u pomorskom saobraćaju u prekidu je više trajektnih linija.

Na Biokovu je zabeležena i snežna mećava, a u podnožju, u Makarskoj, tkozvana mračna bura, koja duva brzinom od 50 kilometara na čas sa udarima i do 70 kilometara na sat, prenela je Hina.

U Crnoj Gori, gde je sneg zabeleo sever zemlje još pre dva dana, i danas u tim predelima prognoziraju sneg i susnežicu, saopšteno je iz tamošnjeg Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA