DA LI VAM JE OVO MONSTRUOZNO? Hrvati čipuju bebe!

U emisiji na HRT-u glavna tema razgovora bio je projekat pod nazivom "Kiborgoetika", koji se bavi ispitivanjem opasnosti kojima je čovek izložen postupcima kiborgizacije

  • 60

Naučnica iz Hrvatske Ivana Gregoric nedavno je gostovala na HRT-u u emisiji u kojoj je tema razgovora između ostalog bila i  čipovanje novorođenčadi u toj zemlji koje je najavljeno za leto ove godine!

U emisiji je govorila o projektu pod nazivom "Kiborgoetika", koji se bavi ispitivanjem opasnosti kojima je čovek izložen postupcima kiborgizacije, zalažući se za podsticanje etičkih pitanja vezanih za odnos čoveka i tehnike.

Inače, u programu "Društvena mreža: naučni četvrtak" izneto je i kako će se čipovi ugrađivati kako deca ne bi nestajala kao i da ti "RFID" čipovi imaju svoje prednosti, ali i mane, ako se u to naravno uključi etika.

Italijanski i francuski mediji su ranije objavili informaciju da će čipovanje novorođenčadi u Evropi početi u maju ove godine.

Ta vest prestravila je mnoge, a kasnije se pojavila priča kako te informacije nisu istinite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perica

    17. april 2014 | 13:23

    Žig zveri je stigao. Pamet u glavu

  • ORTODOX

    17. april 2014 | 15:56

    Najbolji su ovi koji misle da se deca nece moci krasti... Pa u ovom zadnjem avionu je bilo 230 ljudi sa telefonima, laptopima it'd.Da nepricam o crnoj kutiji I svim avionskim uredjaima pa ga nisu jos nasli... Cisto oduzimanje privatnosti, citanje misli mozda, u svakom trenutku da znaju gde si I sta si, ko garantuje da te nemoze neko ubiti tim istim cipom. NIKAD, NIKAD NETREBA PRISTATI NA TAKO NESTO.Ko su oni koji to rade I ko I'm je dozvolio , bar dok dete nema sopstveno razmisljanje I dok licno to nemoze dozvoliti.

  • N.N.

    17. april 2014 | 13:21

    Ti sto pricas o kidnapovanju ocigledno ne shvatas da ti cipovi mogu da se izvade nozem. Ako im je stalo do novca, osakatice dete bez problema. Ovde se ne radi o prevenciji bilo cega. Pogledajte dokumentarac "Digitalni andjeo" i bice vam jasnije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA