PUTIN: Žele da rasparčaju Rusiju kao što su Jugoslaviju! (VIDEO)

- Pokušavaju da nas rasparčaju. Pogledajte šta su sa Jugoslavijom uradili. Iscepkali na parčiće i sada manipulišu svim čime mogu manipulisati. Tamo se već može manipulisati praktično sa svim - rekao je ruski predsednik

  • 38

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da određene snage žele da rasparčaju Rusiju po uzoru na bivšu Jugoslaviju.

- Pokušavaju da nas rasparčaju. Pogledajte šta su sa Jugoslavijom uradili. Iscepkali na parčiće i sada manipulišu svim čime mogu manipulisati. Tamo se već može manipulisati praktično sa svim - rekao je Putin, odgovarajući tokom "Direktne linije" na pitanje jednog stanovnika Sankt-Peterburga.

- Načelno, eto to isto želi da uradi očigledno neko i sa nama - dodao je ruski predsednik.

Putin nije direktno rekao ko to konkretno želi da učini, preneo je Itar-Tas s.

- Ukoliko pogledate šta se događa, i sami ćete odgovoriti na svoje pitanje ko to radi. Vekovima je predmet međunarodne politike zavađanje Rusije i Ukrajine, podela, cepanje u suštini jednog naroda - rekao je ruski predsednik.

Podsećajući na pozicije lidera pokreta "belih" u Rusiji, bez obzira na razlike, nisu dozvoljavali ni pomisao na podelu Ukrajine i Rusije, Putin je rekao da su oni bili "apsolutno u pravu".

- Poliltika podele, cepanja i jednog i drugog naroda, na žalost se nastavlja - dodao je on, vraćajući se na aktuelnu situaciju.

Prema Putinovim rečima, to pogoduje onim snagama koje se "plaše naše moći, kako je jedan od naših vladara govorio, naše ogromnosti".

Širenje NATO-a istiskuje Rusiju iz regiona Crnog mora, a raspoređivanje američkog raketnog štita u Istočnoj Evropi vodi ka trci u naoružanju, na koju je Rusija prinuđena da odgovori, poručio je danas Vladimir Putin.

Ruski predsednik je, u televizijskom obraćanju, istakao i da je na odluku o aneksiji Krima, sedišta ruske crnomorske flote, delimično uticalo širenje zapadne vojne alijanse u istočnoj Evropi.

- Kad vojna infrastruktura dođe na našu granicu, prinuđeni smo da odgovorimo... Raketni sistem NATO ustvari je ofanzivni sistem o kojem SAD odbija da pregovara - konstatovao je.

Pratite obraćanje ruskog predsednika uživo:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA