POTOP U ZAPADNOJ SRBIJI: Poplave u Lučanima prete kućama i oranicama

- Reka Bjelica se izlila, a najugroženija sela su Ðerać, Puhovo, Turica i Viča. Preduzeli smo sve mere kako bi se zaštitila ugrožena domaćinstva - kaže predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović

  • 3

Predsednik opštine Lučani Mladomir Sretenović doneo je večeras odluku o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji te opštine.

U izjavi Tanjugu rekao je da je vanredno stanje proglašeno jer je reka Bjelica nanela velike štete zbog izlivanja i prodrla u mnoga domaćinstva.

Elementarne nepogode koje su zahvatile veliki deo Zapadne Srbije nanele su velike štete poljoprivrednicima, a danas je naglo otapanje snega na području opštine Lučani i izlivanje reke Bjelice izazvalo poplave koje prete da ugroze na stotine hektara oranica i kuće, a na regionalnom putu Guča - Lučani, u mestu Ðerać obustavljen je saobraćaj.

Prema rečima predsednika opštine Lučani Mladomira Sretenovića, posle štete koju je voću naneo sneg, ovo područje zahvatila je nova neprilika - poplave.

- Reka Bjelica se izlila, a najugroženija sela su Ðerać, Puhovo, Turica i Viča. Preduzeli smo sve mere kako bi se zašitila ugrožena domaćinstva, angazovani su ljudi u Ðeraću da pune džakove peskom i pripreme se za odbranu - naveo je on u izjavi Tanjugu.

Sretenović je apelovao na sve predsednike MZ da angažuju meštane kako bi pomogli u otklanjanju ovog problema.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije Dragiša Broćih kaže da je Javno preduzece "Srbijavode" izdalo nalog da se podignu ustave na branama Zapadne Morave, kako bi se snizio nivo Moravice i omogućio brži uliv reke Bjelice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    18. april 2014 | 19:13

    Beograd na vodi-Dragacevo pod vodom....!!!!!!

  • Igor5

    18. april 2014 | 18:45

    Nesko je kriv. Hahahahah

  • Realnost

    19. april 2014 | 10:03

    Ja zivim u inostanstvu i imam 5 nedelja odmora godisnje i svake godine 7 dana koristim za odrzavalje imovine to jest secu vrzina i ciscenje kanala pored moje imovine i dvorista , na zalost u srbiji su svi tako pod velikim obavezama i zato nemaju vremena da ciste kanale pa cak i smece nam pada sa neba i tako da su kanali i vrcine u srbiji boze sacuvaj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA