PROIZVOĐAČI AUTOMOBILA U SAD: Rusija važnija od Nemačke!

Američka automobilska industrija ocenila je da se tržište u Rusiji ne sme ignorisati zbog povećane potražnje uvoza inostranih modela

  • 0
Donjeck proglasio nezavisnost Foto: Tanjug/AP/lexander Ermochenko

Bez obzira na ukrajinsku krizu i pretnje sankcijama Rusiji, američka automobilska industrija ocenjuje da je Rusija nezaobilazno tržište koje se jednostavno ne može ignorisati.

- Rusko tržište će postati važnije od nemačkog - rekao je profesor na Univerzitetu u Mičigenu, Džon Brenč, na konferenciji u Detroitu.

Prema njegovim rečima, industrija automobila postaje sve važnija jer je u Rusiji povećana potražnja uvoznih stranih automobila uprkos nekim trgovinskim barijerama Kremlja.

 

Brenč je dodao da veliki gradovi kao Moskva i Sankt Peterburg vole više uvozne nego domaće marke automobila.

Američki "Dženeral motors" postao je partner ruskog "Avtovaza", proizvođača čuvene Lade. "Avtovaz" trenutno pregovora partnerstvo i s francuskim Renoom.

Ruska privreda usporila je rast na 0,8 odsto u prvoj četvrtini ove godine zbog neizvesnosti oko krize u Ukrajini. Više kapitala izašlo je iz te zemlje u prva tri meseca 2014. nego tokom cele 2013. godine. Ruski ekonomisti su naveli da je stanje u privredi pogoršano zbog "zaoštrene međunarodne situacije u poslednja dva meseca".

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA