PREMIJER UKRAJINE: SAD pomozite, Putin sanja SSSR!

- Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje. Bog zna gde će se na kraju zaustaviti - izjavio je ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk

  • 40

Ukrajinski premijer Arsenij Jacenjuk izjavio je da Rusija podriva globalnu stabilnost i napore usmerene ka neširenju nuklearnog oružja u atmosferi aktuelnog sukoba Kijeva i Moskve.

Jacenjuk je za američku televiziju NBC uoči posete američkog potpredsednika Džozefa Bajdena Kijevu, takođe, zatražio finansijsku i ekonomsku podršku i pomoć modernizaciji ukrajinske vojske, ali ipak nije zatražio i oružje, prenosi danas AFP.

- Svet ima razloga da bude zabrinut zbog Putinovih namera i zbog onoga što je Ruska Federacija učinila na podrivanju globalne stabilnosti - kazao je Jacenjuk.

- Oni su zapravo eliminisali programe neširenja nuklearnog oružja - dodao je on, misleći pritom na Memorandum iz Budimpešte iz 1994. na osnovu kojeg je Ukrajina predala svoj nuklearni arsenal u zamenu za garantovanje suvereniteta od strane Moskve i zapadnih sila, navodi AFP.

- Kristalno je jasno da danas Rusija predstavlja globalnu pretnju , kao i pretnju za EU i samu Ukrajinu - rekao je Jacenjuk.

On je, takođe, optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za ekspanzionističke ambicije.

- Predsednik Putin ima san da ponovo obnovi Sovjetski Savez i svaki dan ide sve dalje i dalje. Bog zna gde će se na kraju zaustaviti - kazao je Jacenjuk za NBC.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • From eu

    21. april 2014 | 01:17

    Rusi su teroristi

  • LJuba

    21. april 2014 | 00:16

    U UKRAJINI žive ukrajinski narod ali i Ruski a zoveš Amerikance,neverovatno i ludo.Kakosi došaio na vlast tako ćeš i otići jer neradiš za narod svoje države već u interesu Amerike i NATO-aMismo ovo u Srbiji prošli i sada vidimo svu blagodet Oktobarskog prevrata u režiji Amnerike tako ćete i vi proći.Strašnoje kada tražiš pomoć od drugoga protiv sviga naroda...

  • srbija

    21. april 2014 | 07:27

    pa ovom se po faci vidi da je naci.isti ss division.zato ga putin i ne voli :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA