BRITANSKI OBAVEŠTAJCI: Ne čačkajte Rusiju, izbiće rat

Direktor obaveštajne agencije MI6 rekao je premijeru Velike Britanije da ruski predsednik Vladimir Putin neće stajati "mirno po strani" ukoliko Zapad pošalje vojne snage da pomognu ukrajinskoj vladi

  • 19

Šefovi britanskih obaveštajnih agencija su upozorili premijera Velike Britanije Dejvida Kamerona da bilo kakva vojna intervencija Britanije ili Zapada u Ukrajini nosi rizik da preraste u pravi rat sa Rusijom, preneli su danas ruski mediji pisanje britanske štampe.

Jedan neimenovani izvor je otkrio da je direktor obaveštajne agencije MI6 Kameronu rekao da ruski predsednik Vladimir Putin neće stajati "mirno po strani" ukoliko Zapad pošalje vojne snage da pomognu ukrajinskoj vladi, preneo je "Glas Rusije".

- Osnovna poruka jeste da zbog Ukrajine ne vredi započinjati Treći svetski rat - naveo je pomenuti izvor.

Zvaničnici NATO i zapadnih sila trenutno razmatraju različite opcije u vezi ukrajinske krize, od ekonomskih sankcija protiv Rusije, pa sve do vojne pomoći Ukrajini.

Agenti MI6 i Odbrambeno-obaveštajne agencije sa terena izveštavaju zvanični London da bi ukrajinska kriza mogla da preraste u krvavi građanski rat, pri čemu bi veći deo istoka Ukrajine mogao da proglasi nezavisnost i pripoji se Rusiji.

Prema navodima lista "Dejli miror", Ukrajinom su poslednje vreme patrolirale nenaoružane grupe britanskih obaveštajaca i pratili dešavanja na graničnim prelazima i gradovima u kojima je najjače prorusko raspoloženje, kako bi "razjasnili Putinove namere".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KRAISNIK

    22. april 2014 | 12:20

    Nije im to prodana srbijanska vlast. Da prima pare a za to vreme da NATO i SAVEZNICI bombarduju i ruse sve pred sobom. ZIVIJO PUTIN

  • Patriota

    22. april 2014 | 13:37

    Ako krenu da patroliraju naoružane grupe britanskih obaveštajaca, biće rata sigurno..i sva sreća te Rusija nije DZ SCG da gleda kako joj narod u drugoj drž bombarduje Nato

  • Ja

    22. april 2014 | 13:36

    Meni se ovo čini kao PRPA u NATO-u... Rusiju je nemoguće opkoliti kao Srbiju 99-te

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA