Đukić Dejanović utajila 15.740.365 dinara?

Istraga Agencije za borbu protiv korupcije je otkrila da Dejanovićeva nije prijavila zarade od farmaceutskih kompanija i naučnoistraživačkog rada

  • 56

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović osumnjičena je za milionsku utaju jer u imovinskom izveštaju nije prijavila 15.740.365 dinara, koje je zaradila od 2009. do 2012. godine.

 

Deajnovićeva se u krivičnoj prijavi Agencije za borbu protiv korupcije tereti za krivično delo neprijavljivanja ili davanja lažnih podataka o imovini i prihodima, zbog čega joj preti kazna do čak pet godina zatvora, piše Informer.

 

Istraga je otkrila da Dejanovićeva nije prijavila zarade od farmaceutskih kompanija i naučnoistraživačkog rada. Tu su zarade od Jugoslovenske autorske agencije za Srbiju, zatim od brojnih stranih predstavništava firmi u Srbiji, ali i angažmana u opštinskim sudovima, fakultetima, institutima...slavica djukic dejanovic

 

Istraga je otkrila da je Dejanovićeva sakrila prihode supruga Ranka Dejanovića od prodaje stana, koji je prodat za 150.000 evra.

 

Slavica Đukić Dejanović nije odgovarala na pozive i poruke tokom jučerašnjeg dana.

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rubiroza

    23. april 2014 | 00:30

    Kad nas ovakva tunjava odradi ovoliko, moz misliti sta nam tek rade verzirani muljaci?

  • Li Osval

    23. april 2014 | 00:55

    Pa zato je zdravstvo u katastrofalnom stanju. Gospodja je radila za sebe , drzala ministarsku fotelju da bi se sa strane bogatila. Svaka njena tasna nije ispod 500 evra...a ok su placale strane farmaceutske kompanije. Zato su i sahranjivali (socijalisti) domace proizvodjace . To se jedino moze kvalifikovati kao zlocin. Kad bi mogao Broz da se vrati malo kome bi ostala glava na ramenu zbog zlocina protiv naroda i drzave !

  • Nesalomivi

    23. april 2014 | 00:30

    Svaka susa na vlasti se nakrala da li Vas cudi ova prica ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA