VELIKA TRAGEDIJA: Utopila se beba i trogodišnja devojčica (FOTO)

Iako tela dece nisu pronađena, u spasilačkom timu smatraju da, ukoliko su deca zaista upala u reku, kako priča njihova majka, onda je skoro sigurno da više nisu živa

  • 51

Trogodišnja Maša Milinković i njen jedanaestomesečni brat Martin utopili su se jutros u reci Turiji u aleksinačkom selu Bankovac. Njihova majka Biljana tvrdi da nije mogla da pomogne mališanima, te da se i ona umalo udavila.

- Izvela sam oko desest sati decu do reke jer je Maša htela da se igra na obali. Bacila je jedan kamenčić, ali se saplela i upala u vodu. Zgrabila sam je i vukla iz vode, ali mi je iz ruke ispao i Martin. Voda ih je toliko brzo povukla da nisam mogla ništa da učinim. Maša je odmah potonula, a Martina sam gledala kako ga voda odnosi – priča za Telegraf.rs majka stradalih mališana.

Branko Klajn, koji se prvi zatekao na mestu nesreće ističe da decu uopšte nije video.

- Čuo sam nekakvo zapomaganje, pa sam otrčao do reke pretpostavljajući da se neko davi. Video sam Biljanu kako pokušava da ustane iz vode. Zagazio sam u reku, na tom mestu je bila duboka oko metar i izvukao je na suvo, ali decu nisam video - priča Klajn.

Radmila Milenković, Biljanina svekrva, kivna je na snahu jer smatra da su deca stradala njenom nepažnjom.

- Sto puta sam snahi rekla da ne vodi decu do reke ali me nije slušala. Ma, nije ni bila u stanju da se o njima brine - kaže nesrećna baka.

Vođa spasilačkog tima Marko Radovanović saopštio je da je reka Turija pretražena tri puta, ali da od dece nema ni traga.

- Pretražili smo reku od Bankovca do sela Tešice, ali ništa nismo našli. Na pojedinim mestima je voda duboka i dva metra, pa ako je tačno to što je majka rekla, da su deca upala u reku, onda sigurno više nisu živa. Pretražili smo rečnu obalu, tražili smo ih čamcima, čakljama ali potraga je za sada bez rezultata - kazao je Radovanović.

Policija je obezbedila mesto nesreće, a inspektori i tužilac obavljaju uviđaj.

- Došli smo po pozivu jednog meštanina Bankovca koji nas je obavestio o nesreći. Zatekli smo majku koja nam je saopštila da je dvoje dece upalo u vodu. Istraga je u toku - saopštio je Srđan Tokić, zamenik komandira Policijske ispostave u Aleksincu.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • arijana

    23. april 2014 | 18:34

    Nadam se da gresim,ali mi instikt govori da je u pitanju cedomorstvo!Na slici mi ova zene ne deluje bas kao majka koja je tragicnim slucajem izgubila dvoje dece!Daj Boze da nisam u pravu!

  • Branka

    23. april 2014 | 20:17

    Dragi Boze oprosti mi ako grijesim, ali majka dvaju andelcica neizgleda bas sasvim zdrava Ma zeno skaci za njima sto tvoj zivot znaci kad izgubis ono sto si iznjedrila sto ti je najvece bogatstvo Tuga i samo tuga u srcima nepoznatih a sta ona osjeca???

  • Sashakv

    23. april 2014 | 19:30

    Bože dragi svako može da bude roditelj! Jadna deca!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA