Pronađena granata iz Drugog svetskog rata u crkvi u centru Moskve

- Granata je pronađena u podrumu crkve u ulici Marosejka - rekao je sagovornik agencije RIA Novosti, dodajući da je crkva zatvorena zbog rizika od eksplozije

  • 4

U podrumu crkve Kozme i Damjana u centru Moskve pronađena je granata iz Drugog svetskog rata, javila je agencija RIA Novosti, pozivajući se na izvor u policiji.

- Granata je pronađena u podrumu crkve u ulici Marosejka - rekao je sagovornik te agencije, dodajući da je crkva zatvorena zbog rizika eksplozije i da je angažovana antidiverzantska grupa koja će sprovesti deminiranje.

Crkva Kozme i Damjana na Marosejki izgrađena je 1793. godine. U sovjetsko doba u njoj su bili smešteni ateljei, skladišta, arhivi i klubovi, a 1993. vraćena je Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Te godine crkva je obnovljena i ponovo su počela da se održavaju bogosluženja, podseća ruska agencija.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sasko

    24. april 2014 | 04:26

    Hoce mi neko reci, jeli ta granata moze da explodira?

  • Bin Laden البوسنة

    24. april 2014 | 10:43

    Da nije mozda Doku Umarov Kavkazki Mudzahedin spremao zabavu u Moskvi

  • Radmila Arsic

    24. april 2014 | 04:52

    Ja koliko znam partizani su bili a unije sovietske Ruske u Yugoslaviji nisu bile zato nedozvolite da vas ubede u nesto sto nikad bilo nije// Apostoji istorija da je Rurki narod na delu Azijskog Kontinenta 630 godina a u 1910 mozda su bile kraljevine al u 630 je bio to azijski kontinent

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA