Kim Džong Un poslao kuvare u Francusku da nauče da prave njegov omiljeni sir

Lični kuvari severnokorejskog lidera pokušali su da naprave sličan sir, ali bezuspešno. Zato je odličeno da tri kuvara provedu nekoliko meseci na obuci i vrate se u zemlju sa savršenim receptom

  • 15

Lider Severne Koreje, Kim Džong Un, poslao je svoj tim stručnjaka u Francusku, kako bi naučili da prave njegov omiljeni sir.

Kako je tokom svojih studija boravio u Švajcarskoj nekoliko godina, sir emental je postao njegova opsesija i omiljena namirnica.

Lični kuvari severnokorejskog lidera pokušali su da naprave nešto slično, ali bezuspešno. Tim povodom će tri kuvara provesti nekoliko meseci na obuci i vratiti se u svoju zemlju sa savršenim receptom.

Kim Džong Un je izrazio gađenje prema skoro svakoj vrsti sira koja se pojavila u Severnoj Koreji. Mlečni proizvodi su veoma aktuelni u ovoj zemlji, ali glavni izvoznici iz SAD-a drže rekordno visoke cene.

Ipak, nije poznato da li će nova namirnica biti dostupna samo Kim Džong Unu ili će to zadovoljstvo omogućiti i svojim sunarodnicima.

(Telegraf.rs / Izvor: Dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA