SAD i EU uvele nove sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Bela kuća je navela da je uvela sankcije osobama i firmama iz najužeg kruga predsednika Putina zbog "provokativnih postupaka" Rusije u Ukrajini, dok su članice EU postigle preliminarni sporazum o sankcijama za još 15 Rusa

  • 12

SAD su danas uvele sankcije za sedam ruskih zvaničnika i 17 firmi iz najužeg kruga predsednika Vladimira Putina, dok su članice EU postigle preliminarni sporazum o sankcijama za još 15 Rusa, saopštili su Bela kuća i diplomate EU.

Bela kuća je navela da je uvela sankcije osobama i firmama iz najužeg kruga predsednika Putina zbog "provokativnih postupaka" Rusije u Ukrajini, preneo je AFP.

Vašington će pooštriti i uslove za dobijanje licenci za izvoz u Rusiju određenih visokotehnoloških proizvoda koji bi mogli biti upotrebljeni u vojne svrhe, navela je Bela kuća.

Vlade članica EU postigle su danas preliminarni sporazum o zamrzavanju imovine i zabrani izdavanja viza za još 15 Rusa, u okviru proširenja sankcija Rusiji zbog njenih postupaka u Ukrajini, rekle su za Rojters neimenovane diplomate.

Imena koja će biti dodata na listu neće biti objavljena dok sutra ne izađu u službenom glasniku EU.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA