OVO NIKAD NISTE ČULI: Evo kako Tito priča engleski! (VIDEO)

Baš kao i srpskohrvatski, Broz je i engleski govorio krajnje nerazgovetno. Tačnije, podsećao je na ruski izgovor. Umesto "pipl" maršal je govorio "piplj", umesto "Jugoslavija" - "Jugaslavija"

  • 32

Nedavno je na Jutjubu objavljeno neverovatnih 85.000 video-klipova iz arhiva čuvenog filmskog žurnala "British Pathe", među kojima se našao i snimak Titove službene posete Velikoj Britaniji iz 1953. godine.

Bio je to prvi put da je maršal napustio zemlju otkako je raskinuo s komunističkom Rusijom, te je tajna služba Forin Ofisa upozorila MI5 o tome da postoji bojazan da mu neko naudi tokom njegovog boravka u Britaniji.

Na ovom retkom snimku jasno se čuje kako je Broz govorio engleski:

Baš kao i srpskohrvatski, i engleski je govorio krajnje nerazgovetno. Tačnije, podsećao je na ruski izgovor. Umesto "pipl" govorio je "piplj", umesto "Jugoslavija" - "Jugaslavija".

Kako snimak odmiče, na jednom mestu spiker kaže: "Dok maršal ulazi u svoj blindirani automobil, magnezijska raketa eksplodirala je 36 metara od njega".

Niko nije stradao. Barem ne u toj eksploziji, jer se aeromiting koji je usledio neslavno završio - padom dva aviona i smrću dvojice pilota.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran S

    29. april 2014 | 12:22

    Ono sto ja vidim jeste docek sa nevidjenim pocastima i dolazak.u veeelikom stilu. Tito nas je cinio ponosnim. Ovi ulaze na zadnja vrata,kod sekretara,po zadatke i instrukcije.

  • Aca

    29. april 2014 | 12:16

    U svakom slucaju prica bolje od Tome..

  • iPhone

    29. april 2014 | 12:15

    Ovo se zove docek!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA