UMESTO KOMPJUTERA I SERIJA: Dečko iz Jagodine pravi oklope za vitezove (VIDEO)

Kao mali, ovaj tinejdžer je voleo da crta zamkove i bio je opčinjen vitezovima. Oklop, mač, buzdovan i verižnjača danas za njega nisu plod mašte, već oprema koju pravi sopstvenim rukama

  • 15

Aleksandar Stevanović (17) iz Belice kod Jagodine je najmlađi oklopnik u Srbiji. Ovom mladiću je hobi pravljenje oklopa za vitezove.

Kao mali, ovaj tinejdžer je voleo da crta zamkove i bio je opčinjen vitezovima. Oklop, mač, buzdovan i verižnjača danas za njega nisu plod mašte, već oprema koju pravi sopstvenim rukama, kako prenosi RTS.

On se odriče materijalnih stvari koje druge tinejdžere čine srećnima i sav svoj džeparac daje za alat i materijal. Za prošli rođendan je od roditelja tražio za poklon tri čekića i modle za nakovanj.

- Mnogo me ograničava to što idem u školu, a moram i da pomognem roditeljima oko poljoprivrede, pa nekada kad pravim oklope spavam samo po tri, četiri sata - kaže Stevanović.

Njegova majka Lepocava kaže da uopšte nije čudno što njen sin ima ovakvo interesovanje i talenat, jer je i njegov pradeda Vukašin bio stolar i kolar, pa je gen verovatno nasledio od njega.

Sa drugarima iz škole Aleksandar je osnovao grupu "Mačevanje", koja posećuje festvale u zemlji, iako ovaj sport kod nas nije popularan kao na zapadu, gde se cene oklopa kreću i do 12 hiljada evra.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • РЗ

    4. maj 2014 | 20:57

    најважније је да нешто ради и да воли то што ради. Остало је мање битно.

  • Jovan

    4. maj 2014 | 21:20

    Svaka cast za momka, vrlo lep hobi, ali i buduci unosan posao....samo rokaj mali .... i mapravi i meni jedan kao iz Dark Souls ;-)

  • Ser Žile

    4. maj 2014 | 21:06

    Svaka čast dečko, samo nastavi da radiš to što radiš

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA