Ištvan Pastor napadnut u Budimpešti!

Bivši narodni poslanik mađarskog parlamenta iz stranke Jobik, Tamaš Gaudi-Nađ, primetio je Pastora na trgu u Budimpešti i pozvao demonstrante koji su mu prišli, gurali ga i psovali

  • 12

Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara napadnut je u Budimpešti gde je prisustvovao konstituisanju mađarskog parlamenta.

Bivši narodni poslanik mađarskog parlamenta iz stranke Jobik, Tamaš Gaudi-Nađ, primetio je Pastora na Trgu Lajoša Košuta  i nazvao izdajnikom.

Demonstranti sa trga su na poziv bivšeg poslanika, prišli Pastoru, gurali ga i psovali. Mađarski portali HVG i Origo tvrde da su Pastora i pljunuli. Čitavu situaciju prekinula je policija koja je bila primorana da interveniše.

Napad je bio orkestriran sa lica mesta putem megafona, a govoreno je da sam ja izdajnik, nakon čega je desetak ljudi krenulo prema meni i počeli su da me guraju i pljuju - rekao je Pastor, koji se trenutno nalazi na putu od Budimpešte prema Srbiji.

On je dodao da je nekako uspeo da izađe iz te gomile, a kako je naglasio, najviše je razočaran činjenicom da mu niko nije pritekao u pomoć.

- Kada čovek bude stalno optuživan za izdaju, u Mađarskoj za nacionalnu izdaju, u Srbiji kao pretnja stabilnosti ili kao izdajnik vojvođanskih interesa, u jednom trenutku mu zaista bude dosta svega - naveo je Pastor sa izrazitom gorčinom u glasu i dodao da nije zadobio teže povrede niti da je bilo jačih udaraca.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    6. maj 2014 | 18:53

    Ne vole ga ni njegovi al zato ce Vucic da ga primi u vladu. Pritom Madjari ne cine 3% stanovnistva a imace ljude u vladi. J...m ti ja drzavu,ovo nema nigde!

  • G-Man

    6. maj 2014 | 22:13

    Sad ce Vucko da intervenise.....Ko sme da mu dira koalicionog partnera!!!!!

  • Milan

    6. maj 2014 | 22:06

    E moj Istvane,nije tebi lako!!! Pljujemo te mi,pljuju te tvoji...kako god okrenes ispadnes izdajnik. Sad lepo jednu protestnu notu Budimpesti jer si clan vlade,da se digne frka i morace javno da se izvinu. Pa nismo mi bas banana drzava da nam clanove vlade pljuju i ponizavaju na ulici. Da smo kojim slucajem mi u beogradu pljuvali,gurali i psovali madjarskog clana vlade (ne daj boze),takva bi se frka digla da bi jos veceras zasedao savet bezbednosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA