Fašisti pucaju na civile koji hoće da napuste Slavjansk (FOTO) (VIDEO)

- Jedna porodica sa dvoje dece pokušala je svojim kolima da napusti grad. Rezultat toga je da su trupe ukrajinske vojske otvorile vatru i poginule su najmanje dve osobe. Sumnjamo da su pucali pripadnici ultradesničkarskog Desnog sektora - rekao je predstavnik proruskih trupa

  • 5

Pobunjenici u ukrajinskom gradu Slavjansku tvrde da ukrajinske trupe ne puštaju civile da napuste grad i da pucaju na sva vozila koja napuštaju grad. Kako javlja "Raša tudej",  jutro, nakon burne noći, u Slavjansku protiče uz zvuke pucnjave.

Navodno je došlo do sukoba pobunjenika, koji pod naletom ukrajinske vojske gube kontrolu nad gradom, i same vojske kada su pobunjenici ili narodna milicija, kako se sami zovu, pokušali da povrate kontrolu nad TV tornjem.

Ni jedna od sukobljenih strana za sada nije prijavila da ima žrtava. Ranije jutros iz Slavjanska je stigla i poruka da je grad opkoljen i da vosjka puca na sve koji pokušavaju da ga napuste.

- Grad je opkoljen i civilima se ne dopušta da odu - rekao je predstavnik pobunjenika ruskoj agenciji Itar-Tas.

- Evo, skoro je jedna porodica sa dvoje dece pokušala svojim kolma da napusti grad. Rezultat toga je da su trupe (ukrajinske vojske) otvorile vatru i poginule su najmanje dve osobe - dodao je predstavnik pobunjenika.

Prema istom izvoru, na kontrolnim punktovima vladinih trupa oko grada primećen je dolazak "ljudi u crnim uniformama".

- Naše sumnje su da se radi o pripadnicima (ultradesničkarskog) Desnog sektora, ali do sada nemamo konkretne dokaze - rekao je predstavnik pobunjenika.

Komandant snaga takozvane. "Republike Donjeck", Igor Strelkov je izjavio da su oko grada, pored "čitave tenkovske brigade" od oko 30 vozila, takođe raspoređena artiljerijska oruđa, uključujući samohodni višecevni lanser raketa Grad.

Strelkov tvrdi da su te "cevi" uperene na grad i upozorava da će, kada napadi započnu, "stanovnici Slavjanska živeti teško, ali ne zadugo".

Najavljuje da će dobrovoljci, uglavnom muškarci u četrdesetim godinama, nastaviti da "zbijaju redove" u okviru samoodbrambenih snaga koje su formirali zagovornici federalizacije Ukrajine.

Ministarstvo zdravlja Donjeckog regiona saopštilo je da je u jučerašnjim borbama za Slavjansk poginulo osam, a ranjeno 16 osoba.

(Telegraf.rs / Tanjug / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DD

    7. maj 2014 | 11:10

    BRAVO TELEGRAFE NA URAVNOTEŽENOM IZVEŠTAVANJU. NADAM SE DA ĆETE TAKO NASTAVITI I DALJE.

  • Širom zatvorenih očiju

    7. maj 2014 | 12:09

    Cist fasizam...jos samo kristalna noc fali....uzas

  • Цугопол

    7. maj 2014 | 13:15

    Има ли краја свим овим лудилима на кугли земаљској???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA