Katastrofa na pomolu: Nabujala reka moze da poplavi jagodinsku bolnicu! (FOTO)

Nivo reke Belice gotovo da je u istoj ravni s podom nekih objekata, a prva poplavljena ustanova mogla bi da bude Opšta bolnica

  • 4

Nivo reke Belice u Jagodini je na istorijskom nivou i očekuje se da se ona izlije u centru grada. Ukoliko se to dogodi, ozbiljno će biti ugrožena jagodinska Opšta bolncu i Dom zdravlja koji se prostiru uz samu obalu.

Saobraćaj na mostu kod bolnice je zaustavljen i preusmerava se na druge pravce. U centru grada nastao je kolaps u saobraćaju.

Na reci se nalaze i lokali koji čine most preko Belice, a nivo vode gotovo da je u istoj ravni sa podom ovih objekata.

- Ovo je jezivo. Belica nikada nije bia veća. Moja kuća je uz samu reku i voda samo što nije ušla, a evo koliko vidim gotovo će da se izlije iz korita i poplavi bolnicu. Tek sada donose džakove sa peskom, možda je trebalo reagovati još jutros. Ne znam šta da kažem, ali evo snašlo nas je što i ostatak Srbije. Živim sama, ne znam šta ću - kaže Jagodinac koja je naseljena na samoj obali Belice.

Direktor Opšte bolnice dr Darko Miletić kaže da će džakovi biti postavljeni u najskorijem roku.

- Ako voda uđe u bolnicu i u podrume gde su smeštena odeljenja fizijatrije, biće katastrofa - kažu medicinski radnici koji su izašli da gledaju kako nivo vode raste.

Pored same Belice, prvi na udaru mogli bi da budu zgrada grudnog odeljenja, koja ja već u katastrofalnom stanju, plafon se raspada, a zidovi prete da se obruše. Ova zgrada koristi se kao ambulanta. Takođe, najbliže reci je i kapela.

Poplavljena su sela Bagrdan i Lovci. Uvedena je vanredna situacija i sve škole su zatvorene.

(P. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA