MINISTARSTVO ZDRAVLJA: Uvedeno 24-časovno dežurstvo zbog poplava!

U Ministarstvu zdravlja uvedeno je 24-časovno dežurstvo radi koordinacije aktivnosti sa svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže, a direktorima zdravstvenih ustanova naloženo je da oslobode odgovarajući broj postelja, zbog eventualnog prijema ugroženih

  • 1

Povodom vanredne situacije u Republici Srbiji, izazvane elementarnim nepogodama, Ministarstvo zdravlja preduzelo je sve neophodne mere iz svoje nadležnosti, kako bi se sprečilo ugrožavanje zdravlja i života ljudi.

U Ministarstvu zdravlja uvedeno je dvadesetčetvoročasovno dežurstvo, radi koordinacije aktivnosti sa svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže, a direktorima zdravstvenih ustanova naloženo je da oslobode odgovarajući broj postelja, zbog eventualnog prijema ugroženih i povređenih građana.

Ministarstvo zdravlja je u stalnoj komunikaciji sa svim zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže i prati situaciju u vezi sa pojavom eventualnih oštećenja uzrokovanih vremenskim nepogodama, kako bi se omogućilo nesmetano pružanje zdravstvene zaštite za sve naše građane.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, na osnovu Odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju vanredne situacije na teritoriji Republike Srbije, zbog opasnosti od poplava, naložilo je da se iz bezbednosnih razloga odlože sve aktivnosti koje su planirane u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, a tiču se takmičenja i smotri učenika, nastave u prirodi, izleta, poseta i ekskurzija, kao i svih drugih vannastavnih oblika vaspitno-obrazovnog rada koji predviđaju okupljanje dece i učenika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata-Nis

    15. maj 2014 | 18:45

    A sad je drzavi javni sektor dobar.Kad je gusto tad se sete i pilicije,vojske pa i zdravstva.E sad se treba suprostaviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA