SRCEPARAJUĆE: Slonče odbija da napusti mrtvu majku (VIDEO)

Drama se odvila u severnoj Keniji u Sambruu gde su čuvari celu noć pokušavali da uhvate mladunče kako bi ga zbrinuli, ali ono je odbijalo da napusti svoju majku

  • 7

Internet su preplavili video snimci na kojima čuvari pokušavaju da uhvate mladunče afričkog slona koje ne želi da se skloni od svoje majke koja je uginula, ali su ipak nakon višesatnih pokušaja uspeli, i sada je mali slonić zbrinut u sirotištu "Zaklade Sheldrick" u Keniji.

Drama se odvila u severnoj Keniji u Sambruu gde su čuvari celu noć pokušavali da uhvate mladunče kako bi ga zbrinuli, ali on je tvrdoglavo odbijao da napusti svoju majku.

Nakon višesatnih pokušaja, slonića su u jutarnjim satima uspavali i prevezli su ga avionom u sirotište za slonove "Zaklade Sheldrick".

Oko trideset mladunaca koji se nalaze u ovom prihvatilištu, novog drugara su srdačno primili i pružili mu utehu, a radnici su ga istog trena zavoleli i nazvali Sokotei.

- Spašavanje Sokoteija je bila bitka s vremenom - rekao je direktor prihvatilišta Rob Brendford.

- Bio je veoma ranjiv, ali zbog kiše i činjenice da se radi o divljoj životinji, morali smo da sačekamo jutro - dodao je Rob.

Udruženje Šeldrik vodi brigu o mladuncima koji su mlađi od tri godine, odnosno onima koji su još uvek zavisni od mleka. Kada porastu, šalju ih u jedan od dva reintegracijska centra u Nacionalnom paru "Tsavo".

Slonić Sokoteija svaki dan provodi sa svojim novim drugarima i ponovo je srećan.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA