DRAMA U VALJEVU: Više od 24 časa bez vode i struje, čekaju Žandarmeriju! (FOTO)

U Veselinovića naselju na putu za Loznicu voda je odnela most na reci Obnici i poplavila oko 30 kuća. Oni su više od 24 časa bez struje, vode i telefona. U toku dana pripadnici Žandarmerije pokušaće da se probiju do njih, kako bi im dostavili hranu i vodu

  • 3

Centar Valjeva je pod vodom zbog izlivanja reke Kolubare. Pod vodom su i prigradska naselja i valjevski zatvor, a najteža situacija je u naselju Veselinovići, gde je od sveta odsečeno oko 30 kuća. Skoro svi putni pravci ka Valjevu su neprohodni zbog izlivanja reka i odrona, a nekoliko gradskih naselja je bez vode. Do sada je evakuisano oko 100 ljudi.

U Veselinovića naselju na putu za Loznicu voda je odnela most na reci Obnici i poplavila oko 30 kuća. Oni su više od 24 časa bez struje, vode i telefona. U toku dana pripadnici žandarmerije pokušaće da se probiju do njih, kako bi im dostavili hranu i vodu.

- Ovo je strašno. Nije prvi put da nas plavi Obnica, ali ovako nikad nije bilo. Bujica je odnela most i odsekla nas od ostatka sveta. Sada se Bogu molimo da budemo zdravi, jer ko zna šta bi se desilo da nekome pozli - pričaju meštani ovog naselja.

Pod vodom je i valjevski zatvor, gde je voda odnela deo zatvorskog zida i probila u sve objekte. U Centrani zatvor u Beogradu je prebačeno 24 pritvorenika iz valjevskog Istražnog zatvora, dok su zatvorenici smešteni na spratni deo i moguća je njihova evakuacija.

Voda je poplavila čitavu trgovačku zonu u centralnoj Knez Miloševoj ulici, gde je došlo do izlivanja Kolubare, a veliki broj građanja je utočište našao kod rođaka i prijatelja.

Valjevo je skoro potpuno odsečeno od svih okolnih mesta i do njega je moguće jedino stići preko Ibarske magistrale, Ljiga, Mionice, Bogdanovića Brda i Rajkovića. Tom trasom do su se probile i spaslilačke ekipe iz Beograda, koje učestvuju u evakuaciji stanovništva.

Valjevski vodovod je uveo restrikcije vode pošto je isključena crpna stanica Gradac. Bez vode je nekoliko gradskih naselja, ali je voda iz gradskog vodovoda za piće. Zbog dezinformacije koja se pronela Valjevo da voda nije za piće iz rafova valjevskih prodavnica za kratko vreme su nestale zalihe flaširane vode, ali je Štab za vanredne situacije naložio hitnu nabavku novih količina flaširane vode.

Bez struje su mnoga valjevska domaćinstva, ali i porodice na seoskom području, međutim ekipe ED ne mogu da dođu do njih, jer su putevi odsečeni. Do sada je u valjevskom kraju evakuisano oko 100 ljudi, a većina njih je smeštena kod rođaka i prijatelja. Nekolicina njih i to mahom ljudi koji nisu iz Valjeva je smešteno u valjevskoj kasarni "Živojin Mišić". Među njima najviše je putnika voza koji je sinoć zaustavljen u valjevskoj stanici.

Najdramatičnija situacija je danas bila u Lajkovcu kada je helikopterom u valjevsku bolnicu prebačena trudnica Radmila Petrović iz lajkovačkog sela Jabučje. Ona je u valjevskoj bolnici rodila zdravog dečaka i to joj je četvrto dete.

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA