Dramatično u Kosjeriću, pod vodom 500 kuća

Poplavni talas odneo je dalekovod u selu Tubići pa je bez struje pet sela u kosjerićkoj opštini, dok se struja iz preventivnih razloga isključuje i u Kosjeriću

  • 0

Predsednik Opštine Kosjerić Milijan Stojanić kaže da je u Kosjeriću dramatično stanje zbog poplave i da je pod vodom 500 kuća.

Reka Skrapež poplavila je u centru Kosjerića 300 kuća gde je i najteža situacija, dok je po selima oko 200 kuća pod vodom.

Stojanić je rekao za Agenciju Beta da ogromnu štetu malinjacima i ostalim poljoprivrednim kulturama pored kiše danas nanosi i sneg koji je pao u Kosjeriću i dodaje da je poplavljena i industrijska zona u Kosjeriću.

Lokalnoj samoupravi Kosjerića veliku pomoć pružaju vatrogasci, policija i dobrovoljci.

- Kosjeriću nedostaju cisterne sa vodom i dzakovi s peskom - rekao je predsednik Opštine Milijan Stojanić.

Poplavni talas odneo je dalekovod u selu Tubići pa je bez struje pet sela u kosjerićkoj opštini, dok se struja iz preventivnih razloga isključuje i u Kosjeriću, izjavio je za Tanjug predsednik ove opštine Milijan Stojanić.

“Zbog isključenja struje Kosjerić ima problema i sa vodosnabdevanjem, jer pumpe rade na struju. Noćas od 22.00 časa do ujutru primenjivaćemo, takodje, delimične restrikcije struje i vode”, kaže Stojanić.

U Kosjeriću je, po njegovim rečima, 500 kuća poplavljeno. Najkritičnija je situacija trenutno u Sečoj reci, a do sada je evakuisano iz ugroženog područja 50 osoba.

U toku dana stigla je i pomoć u Kosjerić.

“Od Vlade smo dobili osam tona nafte za rad mehanizacije na terenu, 12 hiljada džakova sa peskom i dve cisterne sa pijaćom vodom. U postavljanju odbrambenih bedema pored Skrapeža pomažu policija i vatrogasci iz Užica”, kaže Stojanić.

(Telegraf.rs / Tanjug, Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA