APEL IZ KRUPNJA: Zašto niko neće da nam pomogne, dajte nam barem vode! (FOTO) (VIDEO)

- Grad je bukvalno potopljen. Baš je teška situacija, a reakcije nema, kao da se ništa ne dešava. Policija i vatrogasci jedino bagerima dolaze, ubacuju u kašike bagera i prenose ljude - kaže Ž. N, stanovnik naselja Zmajevac, dodajući da su dve kuće u njegovom komšiluku srušene

  • 20

Ni nakon pisanja Telegrafa da su se u Krupnju kod Loznice izlile reke Kržava, Likodra, Čađavica i Bogoštica, da su sve ulice poplavljene, da nema struje i da su, prema nezvaničnim informacijama, nestale najmanje četiri osobe, neophodna pomoć u ovu opštinu nije stigla.

Prema rečima našeg čitaoca Vlada Sredojevića oba puta ka Krupnju i preko Loznice i preko Zavlake blokirana su, a Krizni štab moli da im se hitno donese barem voda.

- Sve je uništeno. Nekoliko kuća je odnela voda, ostatak je uništen. Klizišta su na sve strane, nema struje ni hrane, telefoni ne rade. Apelujem na nekoga da ode i pomogne tim ljudima. Ako ništa, neka im barem odnesu vodu. Ako znate nekoga u MUP-u, Žandarmeriji, zovite jer ovo je vapaj za pomoć - priča uzbuđeno Sredojević potvrđujući da su u najezdi poplava nestale najmanje četiri osobe, koje su se zatekle u svojim vozilima na ulici.

On je dodao i da je Štab za krizne situacije nemoćan, jer ne može da dopremi kamione sa kamenjem koji bi napravili brane, nasipe i sprečili odnošenje kuća i mostova!

Jedan od ogorčenih građana Krupnja Ž.N. tvrdi da je neverovatno kako niko ne pominje ovaj grad kao ugroženo mesto.

- Grad je bukvalno potopljen. Baš je teška situacija, a reakcije nema, kao da se ništa ne dešava. Policija i vatrogasci jedino bagerima dolaze, ubacuju u kašike bagera i prenose ljude - kaže Ž.N, stanovnik naselja Zmajevac, dodajući da su dve kuće u njegovom komšiluku srušene.

Podsetimo odraslo stanovništvo je evakuisano juče u obližnju srednju školu, dok su deca zbrinuta u hotelu "Pegaz".

Nakon zasedanja Štaba za vanredne situacije u ovom mestu i proglašenja vanredne situacije, Telegraf  je apelovao da se meštanima iz ovog kraja hitno pomogne.

Iz policije u Krupnju juče nam je objašnjeno da broj žrtava još uvek ne može zvanično da se potvrdi.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(K. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jelena

    16. maj 2014 | 11:26

    Hvala Telegrafu Vi ste jedini koji javljate sta se desava u Krupnju,svi prilazi ka Krupnju su blokirani,voda je potopila a klizista su veliki problem centru u naselju mala ostalo je samo 6 kuca,ostalo je odnela voda,i sad je kisa opet pocela da pada,APELUJEMO NA NEKOG IZ VLADE SRBIJE DA ODE I VIDE STA SE DESAVA TAMO SA NARODOM,NEMAJU NI VODU NI STRUJU,JEDINO HELIKOPTEROM MOZE SE DOCI DO KRUPNJA!!!!MOLIMO VAS POMOZITE!!!!!

  • Steff

    16. maj 2014 | 11:46

    U Krupnju nije katastrofa,već je KATAKLIZMA!!!!!!!!! Ima i mrtvih i nestalih,nema struje,nema vode!!!!!!!!! Hoće li neko da pomogne??????

  • 032

    16. maj 2014 | 11:50

    PROKLETA DRZAVO , CUJES LI OVAJ JADNI NAROD IZ KRUPNJA ??? HAJDE MI NAROD DA SE ANGAZUJEMO I NEKAKO IM POMOGNEMO.NE SMEMO DA IH PREPUSTIMO SAME SEBI.VELIKI POZDRAV I PODRSKA ZA KRUPANJ IZ CACKA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA