Pronađeno telo vatrogasca heroja iz Topole! (FOTO)

Telo vatrogsca heroja, koji je upao u Jasenicu dok je spasavao meštanina susednog sela, pronađeno je nedaleko od mesta na kome je upao u vodu

  • 6

Beživotno telo vatrogasca Dejana Lazarevića (44) pronađeno je danas posle 15.00 sati, 300 metara dalje od mosta pored koga je juče u šest sati ujutru nestao u vrtlogu.

Dragan Jovanović, predsednik opštine Topola rekao je da je telo nestalog vatrogasca pronađeno u mulju i rastinju. Pronašli su ga pripadnici Gorske službe spasavanja.

- Neka mu je pokoj duši, bio je junak - napisao je Dragan Jovanović na svom Fejsbuk profilu.

Od jutros oko 100 ljudi pretraživalo je obale reke Jasenice koja se danas povukla oko dva metra. Na terenu je bilo 16 vatrogasaca, od čega četiri pripadnika gorske službe.

U potragu je bilo uključeno 5o lovaca i još 50 Lazarevićevih prijatelja, komšija, kolega. Za Draganu Lazarević, suprugu vatrogasca, koja je jutro provela uz vodu umrla je poslednja nada.

Lazarević je nestao u vrtlogu Jasenice pokušavao da spase meštanina susednog sela koji je od vodene bujice pobegao popevši se na orah. Naočigled kolege vatrogasca i petorice posmatrača, Dejan je pao u vodu kao da mu je neko izmakao tlo pod nogama. Svi napori da ga okupljeni izvuku napolje nisu uspeli.

 

Policijski sindikat Srbije predložio je predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da se vatrogascu Dejanu Lazareviću, predsedniku Sindikalne grupe vatrogasaca PSS u Topoli, dodeli Medalja za hrabrost "Miloš Obilić", saopštio je danas taj sindikat.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA