Evakuisana trudnica pred porođajem

Doktorka je prvo čamcem došla do trudnice, zarobljene u poplavljenoj kući u Maglaju, i odlučila da porođaj ipak ne bude obavljen na licu mesta, već da žena bude prebačena u bolnicu

  • 0

Iz Maglaja, jednog od gradova u BiH najteže pogođenih poplavama, helikopterom EUFOR-a evakuisana je trudnica koja je počela da se porođa.

Ona je prebačena u Zenicu gde je zbrinuta u bolnici, potvrdio je portparol Ministarstva bezbednosti BiH Admir Malagić.

Prethodno je doktorka čamcem došla do trudnice, zarobljene u poplavljenoj kući, i odlučila da porođaj ipak ne bude obavljen na licu mesta već da žena bude prebačena u bolnicu.

On je za portal Klix.ba. rekao i da je sa tog područja, koje je potpuno odsečeno, evakuisano 14 dece i troje odraslih, od kojih su dve nepokretne osobe. Helikopter nastavlja sa evakuacijom.

- EUFOR je sada na putu za Kalesiju koja je poplavljena, a ljudi se nalaze na krovovima objekata. Pokušaće da ih evakuišu, nakon čega će ići ka Doboju da evakuišu tri pacijenta kojima je potrebna terapija - rekao je Malagić.

On je dodao da su to trenutne lokacije na kojima helikopteri deluju, a dobili su apel za pomoć i u Petrovcu.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA