Ministar pravde zajedno sa 400 zatvorenika brani bedem!

Nikola Selaković, zajedno sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem, i više od 500 pripadnika Uprave i zatvorenika angažovao se na punjenju džakova za bedeme. Iz požarevačkog zatvora Zabela stiglo je 250 dobrovoljaca

  • 8

U Šabac je večeras stigao veliki broj volontera iz više gradova Srbije, kako bi se pridružili profesionalnim spasilačkim ekipama u odbrani tog grada od poplava.

U Šapcu su večeras i ministri pravde Nikola Selaković i saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Zorana MihajlovićMihajlović je večeras nešto pre ponoći i dalje u zgradi opštine sa čelnicima grada, sa kojima procenjuje situaciju i potrebe.

Nikola Selaković, zajedno sa direktorom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milanom Stevovićem, i više od 500 pripadnika Uprave i zatvorenika angažovao se na punjenju džakova za bedeme. Među njima je 40 štićenika i zaposlenih u vaspitno popravnom domu u Kruševcu koji žele da pomognu u spasavanju ljudi i dobara.

Iz požarevačkog zatvora Zabela stiglo je 250 dobrovoljaca, od koji su 120 osuđenici - slobodnjaci, a 130 pripadnici službe obezbeđenja Uprave za izvršenje krivičnih, kao i 120 iz zatvora u Nišu.

U Šapcu vremenske prilike ne idu na ruku građanima i nadležnima, kiša ne prestaje da pada.

Iz svih pravaca u grad stižu, kako javlja Tanjugov izveštač sa lica mesta, autobusi sa dobrovoljcima, ali i mnogobrojni građani koji sopstvenim autopmobilima stižu da pomognu Šapčanima.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad Canovic

    17. maj 2014 | 00:57

    Tamo je i moj brat Canovic Mladen slobodnjak iz zabele. Vozi bager i spasava narod

  • Debbie

    17. maj 2014 | 01:51

    E moja srbijo dal ces preziveti.

  • Tea Su

    17. maj 2014 | 09:32

    Svaka čast svima, koji su zasukali rukave ili pomažu bilo kako. Mnogi su nas i prijatno iznenadili. Primer je i tolko ispljuvan tv pink. Jedino oni danjunoću dežuraju i obaveštavaju nas. Sramota, a plaćam redovno javni servis, koji jedino u vreme vesti nešto javlja. A od njega sam očekivala dežuranje i javljanje bar na jednom kanalu od 2. Sada sam, eto, silom prilike i ja postala pink obojena, dok nam našim novcem plaćeni državni tv kanali, "sviraju dok titanik gori"!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA