SRAMOTA! I velikoprodaje podigle cene, sve skuplje za 20 do 30 odsto!

- Otišao sam jutros u nabavku, pošto su mi prethodnih dana kupci opustošili rafove. A tamo, imam šta da vidim! Sva deficitarna i tražena roba ovih dana poskupela za trećinu - kaže za Telegraf jedan od ogorčenih beogradskih vlasnika mini-marketa

  • 30

Prema nezvaničnim saznanjima do kojih je došao Telegraf, pojedine velikoprodaje u Beogradu su podigle cene za trećinu nakon što su građani tokom jučerašnjeg dana "razgrabili" vodu za piće, ali i hranu.

Istovremeno, u mnogim velikoprodajama zbog novonastale situacije nema određenih artikala.

- Otišao sam jutros u nabavku, pošto su mi prethodnih dana kupci opustošili rafove. A tamo, imam šta da vidim! Sva deficitarna i tražena roba ovih dana poskupela za 20 do 30 odsto, zavisno od artikla. Vrhunac cinizma je da su i banane poskupele?! Pa, ne prave ih u Obrenovcu ili Šapcu - kaže za Telegraf jedan od ogorčenih beogradskih vlasnika mini-marketa.

Republičko javno tuzilaštvo (RJT) istražuje slučajeve zloupotreba vanredne situacije u zemlji, kao što je podizanje cena vode i namirnica. Tužilaštvo poručuje da će reagovati u svim slučajevima eventualnih izvršenja krivičnih dela protiv imovine i zdravlja ljudi.

U saopštenju tužilaštva navodi se da je RJT preko područnih tužilaštava, posebno u ugroženim područjima naložilo policiji da prikupi izveštaje o prijavljenim nepravilnostima, kao što je podizanje cena i slično.

Nakon analize tamo gde ima osnova biće preduzete mere shodno zakonu, napominje se u saopštenju.

RJT ističe da su tužilaštva u pojačanoj pripravnosti 24 sata dnevno i upozorava da će reagovati u slučajevima eventualnog izvršenja određenih krivicnih dela protiv imovine, zdravlja ljudi.

Podsetimo, nakon početka poplava, mnogi trgovci su podigli cene svojih proizvoda na svoju ruku, pa je tako flašica vode od pola litre od pola litre košta 60 do 80 dinara, hleb je 100 dinara, dok je cena mleka u radnjama čiji su vlasnici odlučili da profitiraju u ovo nevreme 200 dinara.

I premijer Aleksandar Vučić istakao je da je bilo hapšenja zbog podizanja cena u srpskim trgovinama.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sashakv

    18. maj 2014 | 16:55

    Nervira me to što se kaže u pojedinim trgovinama! Recite imenom koje to trgovine dižu cene da svi znamo! Treba ih kazniti za primer da više nikome tako nešto ne padne na pamet!

  • Pietro Di Nici

    18. maj 2014 | 16:30

    Mamicu vam lopovsku!!!!!

  • Lud Zbujen

    18. maj 2014 | 17:06

    Hapsite i zatvarajte plus oduzmite svubrobu dzabe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA