KRITIČNO U OBRENOVCU: Probijen savski nasip kod TENT-a!

Predrag Marić je rekao da je probijen savski nasip kod TENT-a u dužini od oko 100 metara i da, ako se taj prekid ne sanira, a radi se na tome, "popodne bi u Obrenovcu mogli da imamo još goru situaciju"

  • 0

Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je jutros u Vladi da je najkritičnija tačka u Srbiji trenutno Obrenovac, gde ima i žrtava, ali je rekao da o njihovom broju neće govoriti dok se voda ne povuče.

Marić je rekao da je probijen savski nasip kod TENT-a u dužini od oko 100 metara i da, ako se taj prekid ne sanira, a radi se na tome, "popodne bi u Obrenovcu mogli da imamo još goru situaciju".

U Obrenovcu je u pitanju trka s vremenom - rekao je on.

U Obrenovcu je više od 100 čamaca, uključeni su helikopteru VS i MUP-a, rekao je Marić.

- Celokupna akcija spasavanja je organizovana tako da se išlo po prijavama građana. Radi se o hiljadama ljudi, nije se moglo doći do svakog, prioritet su bili oni na nižim spratovima, ne na višim etažama... Naravno, deca, trudnice stari.... Tako će biti i dalje, i danas - dodao je Marić.

Što se tiče Šapca, veliki posao je juče urađen, rekao je Marić i zahvalio se svim dobrovoljcima, a naročito spasiocima iz Rusije, Slovenije i drugih zemalja.

Marić je rekao da je i u Krupnju situacija kritična, potpuno je odsečen od okolnih opština jer su na putevima odroni, a Jadar je odneo most na putu koji vodi ka Loznici.

Marić je rekao da, prema informacijama koje ima od nadležnih, neće biti restrikcija.

Što se tiče Šapca, veliki je posao juče urađen, rekao je Marić.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA