ALARMANTNO: Sava dostigla najviši nivo u istoriji, i dalje raste (FOTO)

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Ljubiša Diković rekao je da je nivo reke Save najviši u istoriji i dodao da je za sad grad Šabac bezbedan i da je dovoljan broj vojnika i pripadnika MUP-a koji su angažovani na linijama zaštite

  • 2

Nivo reke Save dostigao je najviši u istoriji i trenutno iznosi 652 centimetara, a prognoze su da će nivo i dalje da raste, izjavio je danas načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković.

Diković je rekao da je stanje u gradu Šabcu je za sada stabilno i da je situacija pod kontrolom.

Preduzimamo mere i nastavljamo rad da zastitimo grad, iako zabrinjava porast Save, dodao je on.

- Reka raste po tri santimetra na sat, ali preduzimamo dalje mere na zastiti građana Šapca. Mi smo i danas radili na postavljanju bedema na najugroženijim mestima koja smo procenili da može da izvrši plavljenje samog grada - rekao je Diković.

On je rekao da je veliki odviz građana koji pomažu vojsci i policiji u Šapcu i da za sada nema potrebe za novim dobrovoljcima.

- Nemamo posebnih zahteva za dolazak građana iz drugih krajeva naše zemlje jer će sutra zajedno sa nama raditi i deo građana iz Šapca. Ukoliko bude, jer Sava nepredvidiva, mi ćemo se pravoremeno obratiti za pomoć - rekao je načelnik Generalštaba.

On je napomenuo da je dovoljno vojnika i pripadnika MUP-a za sad angažovan na zaštiti.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA