HUMANI KAD JE NAJTEŽE: Ovo su firme i kompanije koje pomažu svoj narod!

Grad Beograd se zahvaljuje svima koji su se odazvali apelu za pomoć u vidu Finansijskih sredstava, hrane, lekova, odeće, obuće i drugih materijalnih dobara

  • 22

Veliki broj kompanija donirale su preko potrebnu robu i usluge gradu Beogradu za pomoć najugroženijim građanima koji stradaju u poplavama.

To su NIS, OTP banka, Komtrejd, „Milšped“, Luka Beograd, Eko Hellenic, Frikom, Fond B92, Coca - Cola, Fondacija princeze Katarine, Blic, Informer, Jezero Ada, Simpo, Beosmart, Eurosalon, Lilly, DIS marketi, Air Srbia, Restoran Madera, Restoran Kalemegdanska terasa, Privredna komora Beograd, pekara Unija, MTS, VIP, Bambi, „Knjaz Miloš“, pekara „Hleb i Kifle“, Knez Petrol, Kompanija „Idea”, Kompanija „Bambi”, „Aroma market”, „Farma nova” , Unija pekara Srbije, Pošta Srbije.

Grad Beograd se zahvaljuje svima koji su se odazvali apelu za pomoć.

Finansijska sredstva i pomoć u hrani, lekovima, odeći, obući i drugim materijalnim dobrima do sada su između ostalih uputili i NIS-GASPROM, TELEKOM, BAMBI, KNJAZ MILOŠ, IMLEK, MERKATOR, DIS, DTD RIBARSTVO DOO, HENKEL, TIGAR, HEMOFARM, FARMALOGIST, LILI, DELEZE, IDEA, GALENIKA FITOFARMACIJA, FARMALOGIST, UNIVEREKSPORT, MK KOMERC, LUTRIJA SRBIJE, JUKO HEMIJA, UNITRAG PIŽON, NELT i LASTA. Broj preduzeća koja uplaćuju sredstva i nude svoje proizvode i usluge postradalima neprestano se povećava.

Privredna komora Srbije i Ministarstvo privrede naglašavaju da je važno da pomoć bude upućena na organizovan način, pa je zbog toga potrebno da se svi koji imaju odgovarajuće materijalne resurse i žele da pomognu obrate kol-centru Ministarstva unutrašnjih poslova preko koga se koordinira pomoć sa drugim državnim organima.

Privredna komora Srbije je uputila i poziv za pomoć međunarodnim asocijacijama, u kojima je član i svim privrednim komorama u svetu sa kojima sarađuje, kao i našim poslovnim ljudima u dijaspori koji su uvek pokazivali solidarnost.

Nacionalna asocijacija srpske privrede upućuje apel svim preduzećima i preduzetnicima koji mogu da održe proces proizvodnje i poslovne aktivnosti, da nastave sa proizvodnjom, pružanjem usluga i izvozom, kako bi se sačuvao domaći privredni ambijent i u predstojećem periodu obnove i saniranja posledica katastrofalnih poplava.

U saradnji sa Crvenim krstom Srbije, sve Roda trgovine u Srbiji, od utorka predstavljaju punktove za prikupljanje sledećih najurgentijih trenutnih potreba ugroženog stanovništva: pelena za odrasle i decu, sredstva za higijenu, kao i konzervirane hrane. Informacije o prikupljanju potrebnih proizvoda potrošači mogu dobiti u samom Roda objektu, od volontera Crvenog krsta Srbije.

Kompanija će pratiti situaciju na tržištu i reagovati u skladu sa daljim potrebama u ugroženim područjima.

Kompanije Knjaz Miloš i Bambi donirale su 100.000 evra za žrtve poplava u Srbiji. Ove dve firme su udružile sredstva i zajedničkih ih uplatile na račun za sanaciju od poplava.

Kompanija Delta Holding nastavila je sa doniranjem pomoći ugroženima na poplavljenim područjima i do sada je uputila humanitarnu pomoć u vrednosti od 30.000 evra, spremne su pošiljke za još oko 40.000 eura, koje će u skladu sa instrukcijama

Kriznog štaba MUP Srbije biti ovih dana upućene na odredišta.

Kompanija Heineken Srbija odlučila je da donira iznos od 3 miliona dinara kao prvu pomoć ugroženima u poplavama, a sa donacijama će nastaviti i u narednom periodu.

Kompanija MK Group, u cilju doprinosa zajednici, u situaciji ugroženosti od poplava, nastavila je da pomaže sa svojim kompanijama članicama najugruženijim sugrađanima i državi. Tako je kompanija Sunoko donirala 10 miliona dinara.

Kompanija Soko Štark u saradnji sa Sektorom za vanredne situacije - MUP Republike Srbije, donela je odluku da uputi prvi deo svoje pomoći od nekoliko tona proizvoda već danas najugroženijim sugrađanima evakuisanim iz Bariča. Pomoć se ogleda u proizvodima kompanije Soko Štark.

Elixir grupa iz Šapca u čijem sastavu posluju Elixir Zorka Šabac, Elixir  Prahovo, i ostale članice, donirala je 10 miliona dinara, kao prvu pomoć za sanirreanje posledica poplava.

Zaposleni u kompaniji "Confluence Property Management" koja upravlja Ušće Shopping centrom i Immo Outlet centrom pripremili su i poslali prvi deo pomoći u vidu hrane, odeće i baterijskih lampi i pozivaju građane da se odazovu akciji pomoći ugroženima.

Kompanija EKO Serbia, članica grupacije Hellenic Petroleum, izdvojila je preko 2.500.000 dinara za prvu pomoć ugroženima, a nastaviće se i dalje angažovanje sa ciljem pomoći zajednici. Do sada je u robi, gorivu i opremi direktno donirano oko 1.500.000 dinara, a kompanija će u toku naredna dva dana centrima koji apeluju za pomoć, a po preporuci Vlade RS dostaviti u magacin Milšped-a, sredstva za higijenu i pelene u vidu 1800 paketa u iznosu od 1.000.000 dinara, i 3000 gotovih obroka.

Kompanija Filip Moris obezbedila je 75.000 dolara, koje je stavila na raspolaganje Centru za vanredne situacije za kupovinu čamaca i druge neophodne opreme za spasilačke timove.

Kompanija Henkel Srbija je pripremila svoje proizvode u vrednosti od oko 1.200.000 RSD za pakete lične higijene i proizvode potrebne da bi se higijena evakuisanih stanovnika smeštenih u centrima za zbrinjavanje održavala na neophodnom nivou.

Kompanija Jaffa DOO Crvenka uključila se u pomoć najugroženijima u vanrednoj situaciji. Danas je dostavljeno 3t Jaffa proizvoda u centralni magacin u Beogradu gde se skuplja hrana, dok će sutra Vojsci RS biti dopremljeno još 1.5t Jaffa proizvoda u kasarnu Zuce.

Kompanija SBB i KKR investicioni fond u čijem sastavu posluje kompanija, doniraće sumu od 25 miliona dinara za pomoć područjima zahvaćenim poplavama u Srbiji.

Braća Stanković i Pekara AS donirali su 10.000 vekni hleba ugroženim građanima Šapca i apelovali na druge kompanije i pojedince da pomognu u okviru svojih mogućnosti.

Kompanija Victoria Group izdvojila je 10 miliona dinara za pomoć Vladi Republike Srbije u otklanjanju posledica poplava i pomoć najugroženijim sugrađanima. Kompanija je ujedno pozvala i preko 1700 svojih zaposlenih, da prema svojim mogućnostima pokažu solidarnost sa najugroženijim sugrađanima i uključe se u akciju prikupljanja pomoći.

U akciju se uključila i kompanijaKomtrejd” koja je dostavila obroke (u vidu gotovih jela i konzervirane hrane) za više od 500 ljudi.

Apatinska pivara odazvala se na apel predstavnika gradskih vlasti i donirala je sumu od 5 miliona dinara za pomoć područjima zahvaćenim poplavama u Beogradu. Novac će biti usmeren najugroženijim opštinama kojima je pomoć najurgentnija.

NIS je osim goriva danas Crvenom krstu Novi Sad donirao 20.000 litara flaširane vode, proizvedene u kompanijskom pogonu za proizvodnju vode "Jazak", kao i 40.000 litara vode koja je direktno upućena stanovništvu u ugroženim područjima u Srbiji. Tokom jučerašnjeg dana, NIS je isporučio10.000 litara vode "Jazak" opštini Irig.

Kompanija je u protekla tri dana donirala najugroženijim opštinama preko 900.000 litara goriva, od kojih je najveći deo evro dizela, kao i 300.000 litara avio goriva. Osim pomoći u gorivu i vodi, NIS šalje pumpe za ispumpavanje vode.

Kompanija Carnex, članica MK Group, donirala je 15.000 konzervi svojih proizvoda. U toku noći, za Šabac je isporučeno i dodatnih 5.000 Carnex proizvoda, dok je MK Group, sa svojim članicama, isporučila 30.000 vreća za pesak. Čamcem MK Group, u toku noći je spašena trudnica, a i Miodrag Kostić, predsednik MK Group, lično se uključio u akciju spašavanja ljudi i donacije proizvoda.

Državna lutrija Srbije uplatila novčanu pomoć u iznosu od 1,5 miliona dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije za pomoć stanovništvu ugroženom u poplavama.

Kompanija Delhaize Serbia pripremila je oko osam tona hrane i vode. Kompanija je u stalnoj komunikaciji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Republike Srbije, kojima posredstvom svojih Tempo Centara i Maxi supermarketa donira robu. Tokom prethodne nedelje do danas Delez Srbija je u ova područja usmerila 3,5 tona namirnica preko Banke hrane.

Atlas grupa uputiće 100 hiljada litara flaširane vode Akvamonta ugroženim područjima u Srbiji, dok će predsednik grupe, Duško Knežević, uplatiti ličnu donaciju od 50 hiljada evra, prenosi agencija Mina.

Kompanija "Tigar" do sada je donirala preko 8.000 pari čizama za spasioce, raspolaže dovoljnom količinama čizama i izaći će u susret svim državnim institucijama koje upute zahtev za donacijom.

Vojvođanska banka obezbedila je hranu u vrednosti od million dinara za stanovništvo ugroženo u poplavama. Kamion pun hrane u vrednosti od 650.000 dinara danas je upućen u Centar za prikupljanje pomoći na Novom Beogradu, dok će drugi kamion sa hranom u vrednosti od 350.000 dinara stići u ponedeljak.

Delta Holding je uplatila danas milion dinara na namenski račun Vlade Srbije za otklanjanje posledica poplava koje su zadesile našu zemlju.

Kompaniji Sport Vision je, usled elementarnih nepogoda i bujica vode, poplavljen centralni magacin u Rakovici. Voda se popela na 2,5 metra i neopisive kolicine patika i cipela kao i tekstila su pokvasene. Deo tekstila je spasen i suv, upakovane su i nove trenerke duksevi i čaarape koji su donirani naujgroženijima. Na DIF na Kosutnjaku, odneto je po 1.000 pari trenerki, dukseva i čarapa. Za ostatak mokre robe, kako navode iz ove kompanije, bili su prinuđeni da organizuju rasprodaju po cenama ispod nabavnih.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    17. maj 2014 | 21:46

    Jel me oči varaju ili nigde ne vidim kompaniju Telenor ?Da li je moguće ?Svima svaka čast, pokazali smo ,posle duže vremena .jedinstvo.

  • Max

    17. maj 2014 | 22:02

    Srbijo diži se! Svaki gradjanon neka pošalje makar jednu poruku! Sto dinara je jedan burek,jedan tiket,jedno pivo,jedno mleko...Nama ne znaci puno a ovim ljudima će puno značiti!

  • x

    17. maj 2014 | 21:17

    Svaka čast svima koji su pomogli, ali ne treba zaboraviti ni doprinos onih koji nisu na spisku kao što je Delta Holding...http://www.deltaholding.rs/saopstenja/vesti.54.html

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA