HEROJ: Čovek koji je sam počeo da sanira put za Krupanj (FOTO)

Đukanović nije uspeo da stupi u kontakt ni sa kim iz Gradskog štaba za vanredne situacije u opštini Krupanj i stoga je odlučio da samostalno angažuje privatnu firmu, koja mu je svojom mehanizacijom omogućila da raščisti najproblematičnije delove na saobraćajnici

  • 23

Privatni građevinski preduzetnik Milan Đukanović samoinicijativno je započeo da radi sanaciju dela puta od Loznice prema Krupnju, kod sela Lipovača, koji je najviše stradao u vodenoj stihiji proteklih dana.

Đukanović nije uspeo da stupi u kontakt ni sa kim iz Gradskog štaba za vanredne situacije u opštini Krupanj i stoga je odlučio da samostalno angažuje privatnu firmu "Stobeks", koja mu je svojom mehanizacijom omogućila da raščisti najproblamatičnije delove na saobraćajnici.

- Moje selo Kostajnik i Rađevina su već četiri dana bez struje i vode i tek sporadično smo uspevali da uspostavimo komunikaciju sa ljudima. Krenuli smo iz pravca Loznice i uz pomoć "Stobeksovog" bagera, dva kamiona i jednog skipera uspeli smo da saniramo jednu deonicu puta do Avramović mosta, na lipovači gde je voda odnela asfaltni deo puta koji sada nasipamo - rekao je Đukanović.

On i ostali sada idu prema Rađevini gde se odronilo više od 300 kubika zemljišta, a on je iskoristio priliku da apeluje na ljude iz tog mesta da pomognu na bilo koji način i poručio da ljudi iz opštine u koliko budu imali sluha platiće, u suprotnom on i ostali će se organizovati i sami platiti angažovanim ljudima.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA