MALI ZVORNIK MOLI ZA POMOĆ: Selo Donja Trešnjica već četiri dana odsečeno od sveta!

Selo Donja Trešnica u opštini Mali Zvornik danima je praktično odsečeno od sveta. Spasioci su uspeli da se probiju do meštana i dostave im nešto hrane i lekova

  • 18

Opština Mali Zvornik zbog nezapamćenih nepogoda, klizišta i odrona već četiri dana ne uspeva da uspostavi komunikaciju sa stanovništvom u selu Donja Trešnica. Nadležni u ovoj opštini kažu da ne mogu da se izbore sami sa situacijom u kojoj su se našli i mole državu za pomoć.

- Sve seoske mesne zajednice u opštini Mali Zvornik su poplavljene i opustošene, ali je situacija ubedljivo najteža u selu Donja Trešnica. Najavljeni dolazak helikoptera za pomoć ugroženom stanovništvu u tom selu je izostao zato molimo za pomoć - navodi se u ovom apelu za pomoć.

Štab za vanredne situacije u ovoj opštini izdao je naređenje da se hitno prokopa alternativni pravac koji vodi ka ovom selu. Spasilačka ekipa uspela je da se probije do sela u kome živi mnogo starih i bolesnih ljudi i dostavi im nešto hrane i lekova. 

Opština Mali Zvornik apelovala je na nadležne državne institucije da im pomognu kako bi meštane ovog sela evakuisali na sigurno.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    18. maj 2014 | 00:11

    Da li svaki put u nasoj zemlji treba da se desi katastrofa da bi se neko pozvao na odgovornost? Selo je odseceno od sveta ne samo zbog vise sile, vec i iz razloga sto je firma koja eksploatise kamenolom srusila most tokom miniranja i postavila privremeni koji je prva bujica odnela. Nikom nije padali na pamet da ih primora da naprave pravi most. Ovo mora da se zna i mora hitno da se resava. Odgovorni se moraju pozvati na odgovornost.

  • jelena

    17. maj 2014 | 22:18

    Loznicani vi imate srtuju trazite pomoc za ove ljude. Jos jednom hvala nasim Loznicanim prvi su nam dosli, Vasi Krupanjci

  • Dragana

    17. maj 2014 | 23:39

    Da li ce oni koji su odgovorni za ovo odgovarati? Celo selo je ostalo odseceno, bez struje, veza jer je firma STOBEX Loznica srusila most na putu prilikom miniranja u njihovom kamenolomu jos pre nekoliko meseci i umesto istog napravila privremeni, koji je reka vec 14og maja odnela. Samo da nema ljudskih zrtava!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA