ZVANIČNI PODACI: Pet žrtava poplava, jedna osoba nestala

U Srbiji je zbog katastrofalnih poplava evakuisano ukupno 24.352 ljudi, poplavljeno je 2.260 objekata i ugroženo je 1.763 objekata

  • 12

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić saopštio je da je pet osoba izgubilo život od kojih jedan pripadnik spalilačkih jedinica.

On je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije dodao da je ukupno 24.352 ljudi evakuisano i da se jedna osoba u Varvarinu vodi kao nestala. Poplavljeno je 2.260 objekata i ugroženo je 1.763 objekata.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naveo je da su u spasilačkoj operaciji u Obrenovcu do sada pronađene dve ljudske žrtve.

- Drugog dana iz Obrenovca izvukli smo dva beživotna tela, a danas u delu Obrenovca gde se povukla voda imamo uginulih životinja, ali nije bilo dodatnih ljudskih žrtava - rekao je Vučić na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rodja

    18. maj 2014 | 14:03

    Samo u obrenovcu preko 100 zrtava...a sa ostalim mestima na zalost verovatno mnogo vise :%

  • Maja

    19. maj 2014 | 11:31

    Na nekom od sajtova sam procitala da ima i oko hiljadu zrtava :( Samo sto ne smeju sve da objave jer bi nastala opsta panika.Ali ce na samom kraju sigurno ishod biti strasan

  • 123

    18. maj 2014 | 14:47

    Gospodine Mariću,ako je istina da je "samo" pet žrtava (evo-da zaokružimo na 10!)u Srbiji zbog poplava,pristajem da pred kamerama pokušam PREPLIVATI Atlantski okean! Ne znam da li ću uspeti ali ću sigurno pokušati!A Vi odlučite gde da uđem u vodu a gde da izađem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA