MILANOVIĆ: Hrvatska i Srbija mogu zajedno da traže pomoć EU!

Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je mogućnost da Hrvatska i Srbija zajedno apliciraju za pomoć EU posle prirodnih katastrofa

  • 37

Hrvatski premijer Zoran Milanović najavio je danas mogućnost da se Hrvatska, zajedno sa susednim državama, koje nisu članice Evropske unije, zajedno prijave za dobijanje pomoći iz evropskih fondova za saniranje posledice prirodnih katastrofa.

Milanović je, kako su preneli hrvatski mediji, rekao da će tu većinu tehničkih poslova morati da obavi Republika Hrvatska.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je ranije da mu je hrvatska koleginica Vesna Pusić predložila da Srbija i Hrvatska zajedno apliciraju za pomoć EU posle prirodnih katastrofa.

- Koleginica Pusić mi je poslala SMS poruku gde je predlozila da Hrvaska i Srbija zajedno apliciraju za pomoć EU posle prirodnih katastrofa, imajući u vidu da su oni to radili već nekoliko puta i da imaju iskustva kako se to radi. Ali to je sledeća faza koju očekujemo - rekao je Dačić.

Premijer je najavio da će državnu pomoć dobiti građani kojima je imovina u poplavama uništena ili nepovratno oštećena, i koji ispunjavaju određene kriterijume, koji će se, kako kaže, "postaviti nisko, ali razumno".

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    18. maj 2014 | 16:53

    opet kazem..mi smo jedan narod...i treba da zajedno sve radimo....ama bas sve....djurdjevdan da se slavi u Zagrebu i Bozic i Beogradu.....dapace da trebamo da zajedno se borimo prtiv ove vremenske nepogode... pozdrav Srbima i Srbiji iz Zageba.....ovaj Hrvat vas puno voli !!!!!!!!

  • cro/srb

    18. maj 2014 | 17:31

    Ja hrvatica, covjek srbin! I mi bi zelili da se spoje drzave .. Bilo i proslo! Ako se skupimo moremo samo bit jaci!! Mi slavimo sve u duplo i uzivamo u tome :) uzivajte i vi ;) i lijepo je kad cujem da se zajedno borimo ;) volim i hr i srb i bih!!! :)

  • pavle

    18. maj 2014 | 16:49

    Ne zajedno za zivu glavu...ako se nesto ostvari, Srbiji ce pripasti 10-20%, umesto obrnuto....opet ce vas preveslati, zar niste jos nista naucili..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA