APEL: Pomoć u Krupnju ne stiže kome je najpotrebnija, Ljajić traži bržu reakciju!

Građani ističu da se pomoć šalje u hotel "Pegaz" i u škole, gde ima najviše onih koji su ostali bez krova nad glavom. Rasim Ljajić ukazao da je neophodna veća i brža pomoć države

  • 3

Pomoć u Krupnju, u kom je srušeno barem 500 kuća, ne stiže onima kojima je najpotrebnija, apeluju građani iz tog grada pogođen poplavama.

Građani Krupnja apeluju da se pomoć šalje u hotel Pegaz i u škole u gradu, gde ima najviše onih koji su ostali bez krova nad glavom.

Na sednici Kriznog štaba Krupnja rečeno je da su dostavljena konzervirana i stočna hrane za evakuisanu stoku. Opština Arilje je poslala šest i po hiljada paketa hrane za bebe i hiljadu i po paketa hrane za odrasle i stiglo je 10 tona nafte, a u subotu su stigle teške mašine za rasčišćavanje terena.

Muškarci u gradu od ranog jutra već rade na sanaciji ulica i infrastrkture.

- Apelujem da se pomogne u ljudstvu, da se omogući raščišćavanje, a neophodne su lopate, gumene čizme, životne namirnice, odeća i obuća da bi se život normalno odvijao -  izjavio je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić. Krupanj je dan ranije posetio i ministar pravde Nikola Selaković.

Podsetimo, iz Loznice, Beograda, Novog Sada i drugih gradova je pomoć pristizala od subote, kada je konačno objavljanjem puta preko Zavlake bio omogućen prolaz do Krupnja.

Helikopterima srpskog režisera Emira Kusturice dopemala se pomoć za meštane grada u Zapadnoj Srbiji, a prikupljanje pomoći organizovao je i Fudbalski klub Partizan.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jana

    18. maj 2014 | 16:56

    Da li postoji mogućnost da se o toj pomoći vodi neka evidencija. Ima ih koji trce da grabe napravili su magacin kod svojih kuća. Pa ovo je sramota jedna baba živi sama a odnela je čak i decije pelene

  • n. i. k. o

    18. maj 2014 | 21:04

    I u Pn je isto cak uzimaju i bezobrazno bogati

  • Borko

    19. maj 2014 | 00:12

    Kako da se ode tamo. Neka organizuju neki preboz nesto. Kako su za Sabac organizovali. Ja prvi hocu da idem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA