Dunav u porastu, Sava i Morava u opadanju! (FOTO)

Na Dunavu od Bezdana do Slankamena vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava od 21. do 23. maja, nizvodno će biti u porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava. Na Velikoj Moravi kod Ćuprije i Bagrdana vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Varvarina iznad redovne odbrane sa tendencijom opadanja

  • 0

Na Savi kod Jamene, Sremske Mitrovice i Šapca vodostaji se nalaze iznad granica vanredne odbrane od poplava sa tendencijom manjeg usporenog opadanja, dok će kod Beograda vodostaj biti u manjem porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na donjem toku Kolubare, kod Obrenovca, naredna 24 sata vodostaji će imati tendenciju sporijeg opadanja. Na Mlavi i Peku vodostaji su u opadanju i nalaze se iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Na nizvodnom delu Mlave, kod Bratinca, došlo je do proboja nasipa i naredna 24 sata vodostaji će biti u stagnaciji i sporom opadanju. Na Belom Timoku kod Zaječara i na Crnom Timoku kod Gamzigrada vodostaji su u opadanju.

Na Dunavu od Bezdana do Slankamena vodostaji će se približiti granicama redovne odbrane od poplava od 21. do 23. maja, nizvodno će biti u porastu i kretaće se između granica redovne i vanredne odbrane od poplava.

Na Velikoj Moravi kod Ćuprije i Bagrdana vodostaj se nalazi iznad granice vanredne odbrane od poplava, a kod Varvarina iznad redovne odbrane sa tendencijom opadanja. Na Jasenici vodostaj je iznad granice vanredne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA