ONI NISU IMALI SREĆE: Ovo su osobe koje su stradale u Republici Srpskoj!

Policija Republike Srpske pozvala je sve građane da im dostave informacije, ukoliko imaju, o osobama čiji je nestanak prijavljen u Doboju

  • 6

Direktor policije Republike Srpske Gojko Vasić saopštio je danas imena osoba stradalih u poplavama u RS, a osim 17 stradalih, zasad je prijavljen i nestanak sedam osoba.

Devet je žrtava u Doboju i većinom su starije osobe, a Vasić kaže da se pretpostavlja da su stradali jer nisu mogli da izbegnu poplavni talas koji je nadirao velikom brzinom.

U Doboju su smrtno stradali: Milenko Blagojević (1951.), Slavko Ðurić (1924.), Božica Petković (1926.), Milada Ranković (1923.), Marija Jeleč (1932.), Željko Jeleč (1961.), Ratomir Marić (1941.), Rade Čupeljić (1924.), Bahrija Skula (1938.).

Još jedne osoba je stradala u Doboju, čije telo još nije pronađeno, a Vasić je naveo da su bili prisutni drugi ljudi kada se utopio i on se vodi na spisku stradalih.

Žrtve poplava u Šamcu su: Stojan Bandarević (1938.) i Mile Pajić. U Modriči su smrtno stradali Bogdan Lazendić (1932.) i Miroslav Mićić (starost oko 80 godina).

Tokom poplava u RS-u bilo je, kako je kazao Vasić, i pet sumnjivih smrti. U četiri slučaja je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti koja se ne dovodi u vezu s elementarnim nepogodama, dok je isplivalo i telo mladića iz Banje Luke koji se ranije utopio u Vrbasu, nesretnim slučajem.

U Bijeljini je ranije stradao Ljubisav Jekić kada se srušio deo vikend-kuće, a u Vlasenici Hanifa Čelebić (1944.) usled aktiviranja klizišta.

Potvrdio je da je jutros na području Donjeg Žabara pronađeno mrtvo lice, stradalo u poplavama, tako da je do sada u Srpskoj poginulo 17 osoba.

- Prijavljen je nestanak Savke Dejanović, Milutina Vulina, Peje, Marice i Vesne Zubak i Ðorđa i Dušanke Šiljegović - naveo je ministar.

Iz policije RS pozvali su sve građane da im dostave informacije, ukoliko imaju, o osobama čiji je nestanak prijavljen u Doboju. Prijave su uputili građani koji nemaju već danima kontakt sa članovima svojih porodica.

On je kazao i da je do sada dnevno bilo 20 krivičnih dela i da se čini sve da se ona onemoguće na ugroženim područjima, napomenuvši i da su pojedine policijske stanice potopljene, kao i imovina pripadnika policije, pa su na poplavljena područja upućeni policajci iz centara javnih bezbednosti koji nisu ugroženi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA