NAJTUŽNIJA SRPSKA PRIČA! Džambo: Samo da nađem ženu i sina i sahranim ih! (FOTO)

- Otišao sam u Beograd i obišao sva prihvatilišta u nadi da su se ipak nekako spasili. Nisam ih našao, moram da se pomirim s tim da sam drugi put u životu izgubio sve. Ne mogu da vam opišem kako se osećam - kaže Slobodan Nedeljković Džambo, koji spašava Obrenovčane iz poplave, a i dalje se nada da će pronaći svoju suprugu i dvogodišnjeg sina

  • 94

Momak od 25 godina je srpski heroj, čija je priča ganula sve u našoj zemlji zbog sudbine koja ga je zadesila. Slobodan Nedeljković Džambo je u poplavi u Obrenovcu ostao bez supruge i dvogodišnjeg sina, koje još nije našao. Ipak, on ne posustaje u onome što radi već četiri dana - spašava na desetine ugroženih Obrenovčana.

Po drugi put je ostao bez svojih namilijih, s obzirom na to da je 1999. izbegao s Kosova, gde mu je pobijena cela porodica.

- Kad je počela poplava, brže-bolje sam suprugu i dvogodišnjeg sina odveo kod tasta u Veliko Polje, jer sam verovao da će tamo biti bezbedni. Ali ubrzo mi je tast javio da je voda užasno brzo narasla i da su morali da se popnu na krov. On je u jednom trenutku sišao u kuću po ćebe i kad se vratio, moje žene i sina više nije bilo - rekao je Džambo "Našim novinama" i dodao:

- Čim mi je tast javio šta se dogodilo, otišao sam u Beograd i obišao sva prihvatilišta u nadi da su se ipak nekako spasili i da ću ih opet videti. Ali, nažalost, nisam ih našao i želeo to ili ne, moram da se pomirim s tim da sam drugi put u životu izgubio sve. Ne mogu da vam opišem kako se osećam.

Nedeljković u ovom trenutku samo želi da pronađe tela svojih najmilijih.

- Neću se smiriti dok ih ne nađem! Sve sam izgubio u ovoj poplavi. Ostao sam potpuno sam na ovom svetu. Samo hoću da ih nađem, da ih sahranim kako dolikuje... - rekao je "Informeru" Nedeljković.

Džambo odbija svaku pomoć i kaže da mu ne treba ništa. Nije spavao četiri dana, ali se ni po tom pitanju ne žali, a profesionalni spasioci tvrde da nema hrabrijeg od njega.

Kako kaže, kad prođe ovaj užas od poplava, prijaviće se u vojsku i spasavati svuda gde to bude bilo potrebno, "jer će jedino tako u svom životu naći neki smisao".

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA