Hitna evakuacija nebranjenog dela Smedereva!

Dunav je danas kod Smedereva dostigao nivo od 680 centimetara i očekuje se da će tokom noći ili sutra vodostaj dostići kotu vanredne odbrane od poplava na ovom području

  • 1

Smederevski Gradski štab za vanredne situacije naložio je stanovnicima ribarskog naselja Metalor i vikend naselja Orešac da se hitno evakuišu sa tog područja, s obzirom da se taj deo grada nalazi u nebranjenom području Dunava.

Dunav je danas kod Smedereva dostigao nivo od 680 centimetara i očekuje se da će tokom noći ili sutra vodostaj dostići kotu vanredne odbrane od poplava na ovom području, piše "Blic".

Po nalogu Štaba, stručna ekipa je obišla postrojenja NIS-a i fabrike „Milan Blagojević“, koja se nalaze u blizini Dunava, i konstatovala da su postrojenja zaštićena postojećim visokim nasipom.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan012

    20. maj 2014 | 13:38

    Uzasno!dalice ova katastrofa zaobici neku opstinu u nasoj jadnoj zemlji:( unistena je bila 1918 1941 1999.od tog vremena pa do danas razni politicari su joj razorili ekonemsli i privredno a sada jos i ovo. Neka nam je bog u pomoci. Dejan pozarevac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA