Nasip u Šapcu za sada stabilan, ali nema opuštanja (FOTO)

Nasip u Šapcu je stabilan, a Krizni štab istakao je da garantuje građanima da će ih zaštiti od eventualnog ponovnog ugrožavanja

  • 0

Na poplavljenim područjima opštine Šabac situacija je stabilna, ali daleko od toga da se građani mogu opustiti, istakao je danas zamenik Kriznog štaba Boban Birmančević i rekao da će se nastaviti sa svim merama i aktivnostima u skladu sa zadacima Kriznog štaba.

Birmančević je rekao da je nasip stabilan, a da Krizni štab garantuje građanima da će ih zaštiti od eventualnog ponovnog ugrožavanja od poplava.

Naveo je i da će se na sednici Kriznog štaba definisati šta i kako će se raditi tokom noći i narednog jutra kako bi se nastavilo sa ojačavanjem nasipa.

Prema njegovim rečima, tokom dana bilo je problema koji su postali pravilo, ali su se svi uspešno rešavali.

Biramčević, koji je sa savetnikom predsednika Republike Markom Ðurićem obišao beloruski tim angažovan na zaštiti postrojenja hemijske industrije Zorka, se zahvalio svima kao i ostalim predstavnicima stranih država koji su u Šabac došli da pomognu.

Osim ekipe iz Belorusije tu su još i spasilački timovi Rusije, Austrije, Francuske, Slovenije i Crne Gore.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA