VELIKO SRCE KOJADINOVIĆA: Dao tri kuće u Paraćinu onima kojima je voda uzela sve! (FOTO)

- Hvala im do neba – kaže Natalija Stepanov, koja se smestila u dve sobe sa suprugom, sinovima, snajom i dva unučeta. Utočište su ovde našli i Marina i Miroslav s četiri kćeri

  • 22

Vodena stihija koja je nosila sve pred sobom napunila je do plafona trošnu kućicu u Paraćinu u kojoj su kao podstanari živeli Natalija Stepanov, njen suprug, sinovi, snaja i dva unučeta. Da ih komšija nije pozvao kod njih na drugi sprat, verovatno bi se, priča Natalija, podavili.

Izvukla ih je Vojska sutradan oko 12 sati, odvela u prihvatni centar, a odatle u jedan od dva vrtića u kojima su zbrinjavane porodice s decom.

- Došla je predveče ta žena, Marija, i rekla da hoće sve da nas smesti. Hvala joj do neba! U vrtiću smo zaista imali sve ali znam da tu ne bismo mogli dugo da ostanemo. Živeli smo kao podstanari u Ulici Milovana Glišića, ali je nameštaj bio naš. Sva ta naša sirotrinja sada je uništena - ispoveda se za Telegraf.rs Natalija.

Dodaje da su i pre živeli teško.

- I do sada smo malo imali jer smo živeli od socijale, 22.000 dinara mesečno. Imamo dve sobe, dobićemo i nameštaj. Moji unučići su blizanci. Dimitrije i Sonja imaju svega šest meseci i sve im je obezbeđeno. I pampers, i mleko, i preobuka... Ima još dobrih ljudi. U ovoj nesreći Bog nas je preko Kojadinovića pogledao - kaže ona.

U drugoj sobi na istom spratu prostrane kuće - Stepanovići. Marina i Miroslav živeli su u Železničkoj ulici koja je sinonim za stradanje u paraćinskim poplavama. Sudbina slična. Podstanari, bez posla. Najveće blago – četiri devojčice. Milica, Anđela, Bojana i Lena. Milica ima 13 godina, Lena samo 11 meseci, a ostale su negde između.

Stepanovići su noć kad je bujica pokuljala proveli na tavanu, odakle su spašeni tek sutradan u podne. Nemaju gde da odu pa im je smeštaj kod Marije i Zorana došao kao spas.

- Živi smo, sve ostalo će se nekako dovesti u red. Nemam dovoljno reči da se zahvalim Kojadinovićima što su nam dali krov nad glavom. Ne znam koliko ima takvih ljudi – priča majka Marina.

Zoran i Marija Kojadinović rade u inostranstvu. Imaju prilično bogatstvo i ogromno srce.

- Tri kuće ne koristimo i rešili smo da ih ponudimo nesrećnicima kojima je reka otela sve. Ovde smo zbrinuli porodice sa malom decom, a ima mesta za još jednu. Trinaestoro duša tu obitava. Uselićemo i kuću u drugoj ulici, a ponudili smo i kuću u Ćupriji. Ona ima 600 kvadrata. Tamo zasad nema nikog, ali može da se koristi ako u Paraćinu nema dovoljno mesta za sve kojima smeštaj treba – objašnjava nam Zoran.

Dok ima ovakvih ljudi, ima nade za Srbiju.

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Z. R. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. maj 2014 | 10:26

    Svaka cast i naklon do poda ovako dobrim ljudima!!Zivi bili!!

  • Obrad Bićanin

    22. maj 2014 | 11:20

    E ovi Kojadinovići su BOGataši u pravom smislu te reči.Koji pošteno rade,zarade i pomognu u nesreći.Oni su u srcu i duši BOGATAŠI.

  • Marko

    22. maj 2014 | 10:50

    Svaka cast. Ima dosta bogatih ljudi, ali retki su oni koji to i podele sa drugima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA