Glogonju preti potop jer otac i sin ne daju svoju baštu (VIDEO)

U rumunskim baštama u Glogonju, na potezu od pola kilometara, nalaze se bašte 30 povrtara. Njih 28 se slaže da se izgrade nasipi kako bi se mesto odbranilo od poplava, međutim samo njih dvojica traže pismenu dozvolu da će im biti nadoknađena šteta izazvana radovima

  • 38

Nivo Tamiša je u porastu, ali to ne brine dvojicu povrtara iz Glogonja, mesto pored Pančeva, koji nisu dali saglasnost nadležnima da se u njihovim baštama izgradi nasip koji bi sprečio izlivanje reke.

Situacija na Tamišu kod Glogonja je za sada stabilna. Ukoliko poraste, kao što je to bio slučaj u proteklih nekoliko dana, preti da se izlije u takozvane rumunske bašte, na mestu gde je zečiji nasip u dužini od 500 metara.

- Što se tiče spoljnih voda situacija je ista kao u prethodnim danima. Još uvek nemamo nikakvih opasnosti. Još uvek se nisu stekli uslovi za proglašenje vanredne odbrane od poplave, što bi iziskivalo neke bolje aktivnosti - rekao je za RTV Pančevo Neđeljko Popović iz Vodoprivrednog preduzeća Tamiš - Dunav i ističe da se još uvek nisu stekli uslovi za proglašenje vandredne situacije.

U rumunskim baštama, na potezu od pola kilometara, nalaze se bašte 30 povrtara. Pre tri godine, kada je bilo govora o postavljanju nasipa kako bi se Glogonj zaštitio od poplava, njih 28 se izjasnilo da Vodoprivredno preduzeće Tamiš - Dunav izvede radove.

Međutim, i nakon te 3 godine, isti vlasnik i njegov sin traže pismenu potvrdu gradonačelnika Pančeva da će im se nadoknaditi šteta izazvana radovima.

- Sada se opet očekuje visok vodostaj i tu bi trebalo da se brani Glogonj - rekao je Jovica Zagorac, poljoprivrednik iz ovog mesta.

Svi ostali meštani su složni da je neophodno podići bedem, jer takozvani zečiji nasip nije dovoljan da spreči ni malu poplavu.

Pogledajte video:

Dešavanja uživo u područjima najugroženijim od poplave možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • melek

    21. maj 2014 | 21:47

    Pod hitno nabaviti sredstvo za suzbijanje kretenizma!

  • Nata

    21. maj 2014 | 23:13

    Čuj, da im se nadoknadi šteta izazvana radovima! A od poplave neće imati štete, a ??? :D

  • Srbo kabadahic

    21. maj 2014 | 21:38

    U ovakvoj situaciji ko pita njih dvojicu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA