LICE SRPSKOG HEROJA: Ovo je policajac koji je spasao baku sa drveta (VIDEO)

- U subotu ujutru, kada smo našli baku, voda oko nje bila je duboka metar i po. Bio sam u vodi, maltene do grla, u polumraku i po hladnoći. Uzeo sam je u naručje, jer mi je rekla da ne može sama zbog operacije i nosio je nekoliko stotina metara do najbližeg kamiona - ispričao je Stefan Jaćović, policajac koji je spasao baku

  • 20

Slavna Lazić (80) iz Obrenovca postala je heroj, jer je iako stara i bolesna, bežeći od pomahnitale reke uspela da se popne na Jasen i tako sačuva živu glavu. Ovu neustrašivu baku, spasao je policajac Stefan Jaćović, mladi policajac iz Novog Pazara, pripadnik Policijske brigade u Beogradu.

Policajac je baku bukvalno na rukama izneo trećeg dana uzastopne evakuacije zarobljenih u Obrenovcu.

- Ekipa u kojoj sam ja bio je u četvrtak, petak i subotu neprekidno, dan i noć spasavala ljude. Nismo pomišljali na odmor. U subotu ujutru, kada smo našli baku, voda oko nje bila je duboka metar i po. Bio sam u vodi, maltene do grla, u polumraku i po hladnoći. Uzeo sam je u naručje, jer mi je rekla da ne može sama zbog operacije i nosio je nekoliko stotina metara do najbližeg kamiona - ispričao je za "Alo" Stefan Jacović.

Baka Slavna, ispričala je da se bežeći od vodene stihije, popela na drvo na kojem je provela jedan dan i dve noći. Keceljom se vezala za drvo i tako čekala da je neko spase. Kako kaže, kada su se pojavili spasioci, nije verovala da će nju koja teži 120 kilogramamoći neko da odnese, jer je voda bila svuda oko nje. Dodaje da ju je Stefan sa lakoćom preneo na sigurno.

- Spasili smo na hiljade Obrenovčana. Nisam im pamtio lica, ni imena, ali se sećam da me je neko od njih pitao ko sam i odakle sam. Odgovorio sam joj bez pogovora, iako smo grvcali u vodi. Tek kada sam stigao kući i video snimak shvatio sam da je to baka Slavna i prepoznao je. Neverovatno je da je u tom trenutku, kada je spasavala živu glavu, zapamtila bilo šta o meni, a pogotovo da me pomene. Usuđujem se da kažem da je legenda - rekao je Stefan za ovaj dbnevni list.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iva

    22. maj 2014 | 00:50

    Svaka cast ovoj zeni! Baka car

  • Tea Su

    22. maj 2014 | 09:48

    E baš mi je milo, da ste rekli, ko je baku uspeo da prenese sa drveta, s obzirom na težinu! Svaka čast, momku! Lep, hrabar, požrtvovan, šta više reći! Njemu, i njemu sličnima, koji se tolko žrtvuju, za nas, neka Gospod da sreću i zdravlje, sve nek im se pozlati, insalah!

  • Nadja

    22. maj 2014 | 03:44

    Svaka cast ovom momku. Svako dobro ti zelim junacino!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA