Kragujevac poplavljen posle nevremena! (FOTO)

U kragujevačkom naselju Bresnica, zbog jakih padavina izlio se Bresnički potok i poplavio jedan broj stambenih objekata. U gradu su brojne ulice preplavljene vodom, jer ulična kanalizacija nije mogla da primi veliku količinu kiše koja je pala

  • 3

Dvočasovno nevreme, praćeno jakom kišom i udarima vetra i do 60 kilometara na sat, koje je večeras zahvatilo Kragujevac, stvorilo je mnoge probleme u gradu i prigradskim naseljima.

Načelnik odeljenja za zaštitu od elementarnih i drugih nepogoda Dragoš Radovanović izjavio je da se u naselju Bresnica izlio Bresnički potok i da je poplavio jedan broj stambenih objekata.

- Stanje je teško i u prigradskim naseljima Ilićevo, Maršić i Beloševac, gde takođe ima poplavljenih objekata - rekao je Radovanović i dodao da su nadležne ekipe na terenu.

U gradu su brojne ulice preplavljene vodom, jer ulična kanalizacija nije mogla da primi veliku količinu kiše koja je pala.

- Za dva sata u gradu je palo 53 litara kiše po kvadratnom metru - izjavio je Tanjugu šef Meteorološke stanice Blagiša Dobrosavljević.

Radararski centar Bešnjaja, kako je Tanjugu izjavila šef tog centra Svetlana Biljić, za dva sata je ispalio 38 protivgradnih raketa.

- Bilo je i pojave grada veličine zrna kukuruza, a koji je najviše padao na potezu Kragujevac-Batočina - rekla je Biljićeva.

Poplavljeni je i jedan deo pogona fabrike "Zastava oružje" ali ništa nije alarmantno, izjavio je večeras Tanjugu Rade Gromović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Martin

    26. maj 2014 | 22:37

    I Vršac. Uništili su nemački, stari, sistem kišne kanalizacije. Naš je savršen za poplave.

  • Љиљана

    27. maj 2014 | 06:53

    Насеља се граде око већих градова, а канализација ни макац, остала иста као и пре 60 и више година, као што се ни бране нису одржавале више од 30 година. То само има у "земљи чуда", нашој напаћеној Србији. Докле та немарност?

  • Goral

    26. maj 2014 | 23:42

    Umorila se kisa od kruzenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA