Ginekolozima iz Pirota do 30 dana pritvora

Lekarima, koji su pre neki dan uhapšeni zbog sumnje da su primali mito, pritvor je produžen zbog opasnosti uticanja na svedoka tokom istrage

  • 8

Više tužilaštvo u Pirotu odredilo je danas pritvor do 30 dana, grupi od sedmoro ginekologa, koji su prekjuče uhapšeni u tom gradu pod sumnjom da su počinili krivično delo primanja i davanja mita.

Kako je Tanjugu saopšteno u Višem tužilaštvu, pritvor je produžen zbog opasnosti uticanja na svedoka tokom istrage.

Zbog sumnje da su primale mito, privedeni se ginekolozi Dispanzera za žene pirotskog doma zdravlja Z. J. (59), A. M. (60), B. K. A.(48), B. Ć. V. (61), M. J. (59) i Z. P. (53), kao i vlasnik privatne ginekološke ordinacije LJ. Ð .(71), iz Pirota.

LJ.Ð. se sumnjči da je davao mito svojim koleginicama koje su mu iz Dispanzera u kojem su radile, upućivale pacijentkinje na pregled.

Na ovaj način, on im je ukupno dao 313.400 dinara, odnosno po 10 odsto od svake pacijentkinje koja mu je dolazila, po preporuci koleginica. U narednom periodu pomenuti disopanzer za žene neće raditi, a hitni ginekološki slučajevi biće pupućuivani na ginekološko odeljenje pirotske Opšte bolnice.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nacelnik

    27. maj 2014 | 12:04

    Hapsii milicijoooooo

  • Vlada

    27. maj 2014 | 12:31

    Napokon da neko padne zbog ove vrste korupcije ( kombinacije) samo se plasim da su nam zatvori mali.eto drzavi besplatna radna radna snaga za obnovu zemlje.

  • Bakster

    27. maj 2014 | 11:21

    Pa vala da se odmore malo...pa zamisli da svaki dan gledas "onu stvar",ma ajde...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA