RUSIJA: Amerika podstiče rat u Ukrajini iz lične koristi

- Rezultat svakog rata u Evropi je velika dobit za Ameriku, u jačanju njenog geopolitičkog uticaja, a oni se drže svoje tradicije - rekao je Sergej Glazjev, savetnik Vladimira Putina za ekonomska pitanja

  • 14

Savetnik za ekonomska pitanja ruskog predsednika Vladimira Putina, Sergej Glazjev, optužio je danas Sjedinjene Američke Države da, iz lične ekonomske koristi, pokušavaju da zbog Ukrajine podstaknu vojni sukob između Rusije i evropskih zemalja.

Glazjev, u čijoj su nadležnosti i veze s Ukrajinom, rekao je da su SAD, kad je u pitanju njihov ekonomski i globalni položaj, profitirale u prošlosti iz ratova u Evropi.

- Oni sada podstiču rat u Ukrajini, pošto su organizovale državni udar i postavili svoje ljude, da iskoriste Ukrajinu kao detonatora protiv Rusije i Evrope - rekao je Glazjev novinarima u kazahstanskoj prestonici Astani.

- U Ukrajini je sve veći haos, a taj haos se pojačava poprimajući obeležja globalne katastrofe - ocenio je ruski zvaničnik, pre nego što su Rusija, Belorusija i Kazahstan potpisale sporazum i obrazovale novi trgovinski blok.

Glazjev smatra da je situacija u Ukrajini "de fakto rat", preneo je Rojters.

- Rezultat svakog rata u Evropi je velika dobit za Ameriku, u jačanju njenog geopolitičkog uticaja, a oni se drže svoje tradicije - rekao je Glazjev.

On je ocenio i da novi ukrajinski predsednik Petro Porošenko, može da se smatra legitimnim samo ako obustavi vojnu operaciju na istoku zemlje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    29. maj 2014 | 17:50

    Pa to znamo i mi obicni smrtnici. Daj nesto novo!

  • Pa

    29. maj 2014 | 17:40

    Amerika ima 2500 bespilotnih letelica u americi i po celom svetu i nedaj bože da se prestane ratovati pa da im propadnu...

  • Dejan B.

    30. maj 2014 | 07:47

    Živela Rusija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA