EPILOG PREVARE: Džambu preti do pet godina zatvora! (FOTO) (VIDEO)

Krivično delo zbog koga je uhapšen Slobodan Nedeljković predviđeno je u Krivičnom zakoniku Srbije, a kazna koja je propisana jeste zatvor od šest meseci do pet godina. Nije utvrđeno da je pljačkao u poplavljenim kućama, tvrdi izvor Telegrafa iz policije

  • 46

Slobodanu Nedeljkoviću Džambu, koji je uhapšen jer se tokom poplave u Obrenovcu lažno predstavljao i uzimao novčanu pomoć od donatora, čeka višegodišnja robija ukoliko se na predstojećem suđenju utvrdi njegova krivica.

Kako saznajemo, on će i danas provesti dan u policiji, a sutra će biti izveden pred pred istražnog sudiju.

- Nedeljković će biti zadržan i danas na saslušanju, a sutra će biti izveden pred sudiju. Do sada je utvrđeno da je on s Kosova, a da je u Obrenovac stigao 1999. za vreme bombardovanja. Tad je imao 11 godina. Kod sebe nije imao nikakva dokumenta, a zanimljivo je da ih nikad nije ni vadio. Do sada nije bio privođen, pa praktično i ne postoji u evidencijama - kaže naš izvor iz policije.

Prema njegovim rečima, protiv njega će biti podignuta krivična prijava zbog lažnog predstavljanja i obmanjivanja javnosti, ali u dosadašnjem toku istrage nije utvrđeno da je krao u poplavljenim kućama, kako su neki mediji objavili.

Krivično delo zbog koga je uhapšen Džambo predviđeno je u Krivičnom zakoniku Republike Srbije, a kazna koja je propisana jeste zatvor od šest meseci do pet godina.

- Ko iznošenjem ili pronošenjem lažnih vesti ili tvrđenja izazove paniku, ili teže naruši javni red i mir ili osujeti ili značajnije omete sprovođenje odluka i mera državnih organa ili organizacija koje vrše javna ovlašćenja, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine i novčanom kaznom . Ako je delo iz stava 1. ovog člana učinjeno putem sredstava javnog informisanja ili sličnih sredstava ili na javnom skupu, učinilac će se kazniti zatvorom od šest meseci do pet godina - navodi se u članu 343. pomenutog zakonskog akta.

Podsetimo, Slobodana Nedeljkovića Džamba su uhapsili pripadnici Žandarmerije, jer je utvrđeno da nema ni ženu ni dete, kako je prethodnih dana izjavljivao po medijima.

- Kako je voda nadolazila, njegova žena, sin i tast su se popeli na krov, tast je otišao u kuću po ćebe, međutim, kad sam se vratio, žene i deteta više nije bilo - pričao je svojevremeno on.

Tragikomična situacija nastala je kada je objavljena vest da su njegovi najbliži, koji su "nestali", pronađeni u jednom od prihvatilišta u Beogradu. On je tada bio besan i apelovao je da mediji prestanu da šire laži o njemu.

- To je neistina! Sve što želim jeste da ljudi prestanu da izmišljaju laži, a novine da to objavljuju. Pisanje medija me je veoma pogodilo, ne želim titulu heroja, već imam samo jednu želju, a to je da nađem svoju porodicu - pričao je tada Džambo.

On je u policiji priznao da je lagao kako bi uspeo da dobije kuću od države, posto živi kao podstanar. Do sada se zna da je dobio 30.000 dinara pomoći, a istražuje se da li mu je i više donirano.

Podsetite se šta je sve on pričao, pre nego što je uhapšen:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xy

    2. jun 2014 | 14:55

    Džambo nije ništa manji lažov od političara, samo što nema imunitet pa ode u aps. Svi u ovoj državi će postati lažovi gledajući političare kako lažu 20 godina i žive od toga extra dobro, a trebali bi da služe za primer, a Džambu možda i jesu!

  • Dalmatinac

    2. jun 2014 | 15:02

    Pustite coveka hapsite politicare i tajkune sto su uzeli milione!!!!!

  • Stefan

    2. jun 2014 | 15:36

    Epilog ovoga je da će Džambo biti pozvan na farmu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA